Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barcelona’da bir devir sona erdi: Gerard Pique, futbolu bırakıyor

Barcelona’nın İspanyol yıldızı Gerard Pique, takımının 5 Kasım Cumartesi günü Almeria ile oynayacağı maçın ardından emekliye ayrılacağını açıkladı.

Gerard Pique’den futbola veda

Futbol dünyası, yıldız futbolcu Gerard Pique’nin yeşil sahalara vedasına hazırlanıyor. Barcelona altyapısından yetişen Pique, takımının 5 Kasım Cumartesi günü Almeria ile oynayacağı maçın ardından emekli olacağını açıkladı. Sosyal medyadan açıklama yapan 35 yaşındaki oyuncu, “Barcelona’dan sonra başka bir takım olmayacağını hep söyledim ve böyle olacak” diyerek futbola veda etti. Pique’nin Katalan ekibiyle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Barcelona altyapısından yetişen ve 2004’te 5,25 milyon euroya Manchester United’a transfer olan Gerard Pique, 2008 yılında 5 milyon euro bedelle yuvasına geri döndü. 14 yıl boyunca Barcelona formasını terleten Pique, Katalan ekibiyle geçirdiği sürede 3 Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga, 3 Kulüpler Dünya Kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 7 İspanya Kupası, 6 İspanya Süper Kupası zaferi yaşadı. Pique, İspanya Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası ve EURO 2012’de de kupaya uzanmayı başardı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.