Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (162): Süper Lig’in 13. haftasında heyecan ile beklenen beş maç | Dev derbide Galatasaray’ın konuğu Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig’de 13. hafta heyecanı bugün (4 Kasım) oynanacak Ümraniyespor-Alanyaspor ve Kasımpaşa-MKE Ankaragücü karşılaşmaları ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Gaziantep FK-Yukatel Kayserispor

Erol Bulut’un çalıştırdığı Gaziantep FK, 12 haftası tamamlanan Süper Lig’de topladığı 15 puanla 10. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlı ekip, bu maçlarda rakip filelere 15 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü. 

Kayserispor ile oynadığı altı Süper Lig maçının hiçbirini kaybetmeyen Gaziantep FK, iki galibiyetini de iç saha maçlarında aldı. Kırmızı-siyahlı ekip, Erol Bulut yönetiminde çıktığı 23 iç saha maçının sadece birini kaybetti. 

Çağdaş Atan’ın Kayserispor’u, bu sezon kısıtlı kadrosuna rağmen harika işlere imza atıyor. Sarı-kırmızılı ekip, 12 hafta sonunda topladığı 20 puanla 8. sırada yer alıyor.

Süper Lig’deki son dört maçını kaybetmeyen Kayserispor, deplasmanda oynadığı son üç lig maçının ikisini de kazanmayı başardı. 

4) Fraport TAV Antalyaspor-VAVACARS Fatih Karagümrük

2022-2023 sezonuna oldukça kötü bir giriş yapan Antalyaspor, 11 hafta sonunda topladığı 13 puanla 12. sırada yer alıyor. 

Evinde oynadığı son 11 lig maçında da kalesini gole kapatmayı başaramayan Antalyaspor, İstanbul takımlarına rakip olduğu son sekiz lig maçının beşini kazandı. Kırmızı-beyazlı ekip, son iki lig maçından da galibiyetle ayrılarak küme düşme hattından uzaklaştı. 

Andrea Pirlo’nun çalıştırdığı Fatih Karagümrük, topladığı 12 puanla 13. sırada yer alıyor.

Son üç lig maçında iki galibiyet alan Fatih Karagümrük, Antalyaspor’a rakip olduğu son 12 lig maçının dokuzunda sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. 

3) Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, 12 haftası tamamlanan ligde topladığı 26 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, 11 haftalık dilimde rakip filelere 34 gol göndermeyi başardı. 

Süper Lig’deki son dört maçını kazanan Fenerbahçe’nin 2019-2020 sezonundan bu yana ligde mağlup edemediği tek rakibi Sivasspor. Sarı-lacivertliler, rakibiyle oynadığı son altı lig maçında üç beraberlik ve üç mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

Avrupa’da tıpkı Fenerbahçe gibi yoluna devam eden Sivasspor, 12 haftası tamamlanan ligde topladığı 10 puanla 15. sırada yer alıyor.

Sivasspor, Fenerbahçe’ye konuk olduğu son üç lig maçından toplam 7 puan çıkarmayı başardı. Ancak Rıza Çalımbay’ın ekibi, deplasmanda oynadığı son beş lig maçının sadece birini kazanabildi. 

2) Trabzonspor-Arabam.com Konyaspor

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’u, 12 haftası tamamlanan ligde topladığı 21 puanla 5. sırada yer alıyor. 

Konyaspor ile oynadığı son beş lig maçında iki galibiyet alabilen Trabzonspor, evinde oynadığı son iki lig maçında kalesini gole kapattı. Abdullah Avcı, Konyaspor’a rakip olduğu son 20 lig maçında 12 galibiyet ve sekiz beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

2021-2022 sezonunda harikalar yaratan Konyaspor, iyi performansına bu sezon da devam ediyor. İlhan Palut’un ekibi, 12 hafta sonunda topladığı 20 puanla 7. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de son altı maçının sadece birini kazanan yeşil-beyazlılar, Trabzonspor’a konuk olduğu son 10 lig maçında kalesini gole kapatmayı başaramadı. Konyaspor, deplasmanlarda oynadığı son üç lig maçında bir beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. 

1) Galatasaray-Beşiktaş

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, 12 hafta sonunda 21 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren sarı-kırmızılılar, sahasında ezeli rakibi Beşiktaş’ı mağlup etmeyi hedefliyor.  

Süper Lig’de Ocak 2013-Mayıs 2015 arasında Beşiktaş’ı üst üste beş maçta mağlup eden Galatasaray, daha sonraki 14 karşılaşmadan ise dört galibiyet çıkarabildi. Bu sezon evinde oynadığı son dört lig maçında da gol yiyen Galatasaray, Sivasspor ile birlikte Süper Lig’de geride kalan süreçte ortayla gol atamayan iki takımdan biri konumunda.

Okan Buruk, kariyerinde yedi kez karşı karşıya geldiği Şenol Güneş karşısında henüz galibiyet elde edemedi. 

Hatayspor mağlubiyetinin ardından Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş’ta, teknik direktörlük koltuğuna Şenol Güneş getirildi. Tecrübeli teknik direktör yönetiminde çıktığı ilk maçı Hangikredi Ümraniyespor karşısında 5-2 kazanan siyah-beyazlılar, 12 hafta sonunda topladığı 22 puanla 4. sırada yer alıyor.

Galatasaray’a konuk olduğu son 12 lig maçının sadece ikisini kazanabilen Beşiktaş, iki galibiyetini de Şenol Güneş yönetiminde 1-0’lık skorlarla aldı. Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış takımlara rakip olduğu son dokuz maçı kazanamayan siyah-beyazlılar, son galibiyetini Ekim 2021’de Galatasaray’ı 2-1 yenerek aldı. 

Süper Lig puan durumu:

Süper Lig’de 13. haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.