Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem: Üç kişi tedavi altında

İzmir-Buca’da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok” dedi. AFAD, ilk tespitlere göre 13 artçı sarsıntının yaşandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasına göre üç kişi tedavi altına alındı.

Video: Deprem anının görüntüleri

Merkezi üssü Buca’da olan deprem, saat 03:29’da meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, üç kişinin tedavi altına alındığını, bir kişinin de yoğun bakımda olduğunu açıkladı. Yerin 14,47 kilometre altında meydana gelen depremde, Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi’ndeki Selahattin Oğlu Camii’nin minaresi yıkıldı.

Deprem, Manisa, Balıkesir, Denizli ve Aydın gibi çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, “İzmir ilimizin Buca ilçesindeki 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana gelmiştir” denildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından “Konak’ta bir cami minaresinde hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır” mesajını paylaştı.

Depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Vali Köşger, minaresi yıkılan camiyi ve çevresini ziyaret etti.

Üç kişi tedavi altında

Depremde can kaybı olmadığını aktaran Bakan Soylu, “Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Üçü şu anda tedavi altında, birisi yoğun bakımda” dedi.

20 kadar binada çatlak olduğunu belirten Soylu, “Birtakım hasarlar konulu ihbarlar söz konusu. Çevre ve Şehircilik ekipleri de bu konuda tespite başladılar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.