Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Miçotakis’ten Erdoğan’a enflasyon çıkışı: “Bizde de enflasyon yüzde 85 olsa ben de gündemi değiştirmeye çalışırdım”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili çıkışları hakkında yorumda bulunarak, “Eğer bizde de enflasyon yüzde 85 olsa ben de gündemi değiştirmeye çalışırdım” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Batı Balkanlar Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki ekonomik kriz sebebiyle gündem değiştirmek amacıyla kendisine saldırdığını öne sürdü. Miçotakis, “Eğer bizde de enflasyon yüzde 85 olsa ben de gündemi değiştirmeye çalışırdım” dedi.

Ankara hükümetinin Yunanistan ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt vermesi istenen Miçotakis, “Türk yetkililerin her yaptığı açıklamaya yanıt vermeye kalksaydım başka bir şey yapamazdım” dedi ve ekledi:“Daha önce de söylediğim gibi, biz karşılıklı sözlü tartışmaya girmeyeceğiz. Yunanistan’ın bu konudaki tutumu bu kadar nettir.”

Kaynak: EKathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.