Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor, gruplarını lider bitirdi – Trabzonspor, Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek

Temsilcilerimiz dün (3 Kasım) Avrupa arenasında boy gösterdi. UEFA Avrupa Ligi beşinci hafta maçında Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i deplasmanda 2-0 yendi. Sarı-lacivertliler, grubunu lider olarak noktaladı ve doğrudan son 16 turuna yükseldi. Trabzonspor ise Ferencvaros’u 1-0 yenmesine rağmen tur atlamayı başaramadı. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Sivasspor ile Başakşehir de altıncı hafta maçlarına dün akşam çıktı. Prag deplasmanından 1 puanla dönen Sivasspor, grubunu lider bitirdi. Sahasında Hearts’ı 3-1 yenen Başakşehir ise tıpkı Sivasspor gibi grubunu lider olarak tamamladı.

Arda Güler resitali

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu altıncı maçında Dinamo Kiev ile kozlarını paylaştı. Polonya’nın Krakow kentindeki Cracovia Stadı’nda oynanan karşılaşmada, Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Duje Strukan düdük çaldı.

Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i 2-0 mağlup etmeyi başardı. Temsilcimizin gollerini Arda Güler (23′) ve Willian Arao (45+2) kaydetti. Kiev filelerini sarsan Arda, aynı zamanda Arao’nun golünde asisti yapan isim oldu. 

Bu sonucun ardından puanını 14’e yükselten Fenerbahçe, grubu lider bitirerek doğrudan son 16 turuna yükseldi. 1 puanda kalan Dinamo Kiev ise Avrupa kupalarına veda etti. 

Öte yandan Rennes, sahasında AEK Larnaca ile 1-1 berabere kaldı. Grubu 12 puanla ikinci sırada tamamlayan Rennes, son 16 turu için play-off turu oynayacak. 

Bu sezon Avrupa Ligi’nin grup aşamasında rakiplerine en az şut fırsatı tanıyan takım Fenerbahçe.

Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir grup aşamasını namağlup tamamladı (4G 2B).

Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçı kaybetmeyen Fenerbahçe (7G 3B), kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.

Arda Güler, Jude Bellingham’ı (19 yaş 98 gün) geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu (17 yaş 251 gün). 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Trabzonspor, Konferans Ligi’nde

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı maçında Macaristan temsilcisi Ferencvaros’u konuk etti. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Harm Osmers yönetti.

Temsilcimiz, Ferencvaros’u Anastasios Bakasetas’ın golüyle 1-0 mağlup etmesine rağmen, Monaco’nun Kızılyıldız’ı yenmesiyle, grupta üçüncü sırada kaldı. Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek. 

Trabzonspor’un rakibinin belli olacağı UEFA Konferans Ligi play-off turu kurası, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü 14.00’te çekilecek. Temsilcimizin muhtemel rakipleri şöyle: Anderlecht, Basel, Cluj, Dnipro, Fiorentina, Gent, Lech Poznan ve Partizan

Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında çıktığı altı maçta da en az bir golde pay sahibi olan Anastasios Bakasetas, turnuva tarihinde bir sezondaki altı grup karşılaşmasında da tabelayı değiştiren ilk oyuncu oldu. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Sivasspor, son 16 turunda

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu altıncı hafta maçında Çekya temsilcisi Slavia Prag’a konuk oldu. Eden Arena’da oynanan karşılaşmada, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Rade Obrenovic düdük çaldı.

Sivasspor, Slavia Prag ile deplasmanda karşılaştığı maçta 1-1 berabere kaldı. Temsilcimizin golünü, 28. dakikada Max Gradel (penaltı) kaydetti. 

Temsilcimiz böylece grubu 11 puanla lider bitirerek doğrudan son 16 turuna kaldı. Konferans Ligi’nde son 16 play-off turu kurası 7 Kasım’da, son 16 turu kurası 24 Şubat’ta çekilecek. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Başakşehir, yoluna doludizgin devam ediyor

UEFA Konferans Ligi A Grubu altıncı maçında Başakşehir, İskoçya’nın Hearts takımıyla karşılaştı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, Gürcistan Futbol Federasyonu’ndan Goga Kikacheishvilli yönetti. 

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, rakibini Youssouf Ndayishimiye, Serdar Gürler ve Berkay Özcan’ın attığı gollerle 3-1 mağlup etti. 

Bu sonuçla 13 puana yükselen Başakşehir, aynı puana sahip Fiorentina’nın ikili averajla önünde yer alarak grubunu lider tamamladı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Türkiye, 2022-23 sezonunda en çok ülke puanı toplayan 6. ülke oldu. 

Türkiye, grup aşamalarının tamamlanmasının ardından ülke puanı sıralamasında 12. sıraya yükseldi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.