Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (6 Kasım 2022): Putin, Erdoğan’a seçim kazandırabilir mi?

Editör: Buket Topaktaş

Prodüksiyon: Özgün Özgül

Reji: Meryem Melek Köse & Can Albayrak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği 44. İstanbul Maratonu bugün (6 Kasım) koşuldu. Maratonu kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa, erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi kazandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yılı aşan iktidarlarının en zorlu dönemini yaşıyor. Putin, Ukrayna’ya açtığı savaşla dünya siyaset sahnesinde yalnız kaldı, Erdoğan ise aday olarak gireceği bir seçimi ilk kez kaybetme riskiyle karşı karşıya. Her iki lider de iktidarlarını korumanın ve sürdürmenin yollarını arıyor. Peki, birbirlerine ihtiyaçları var mı? Varsa, ne kadar? Erdoğan, sık sık “Değerli dostum” diye tanımladığı Putin’in desteğiyle tekrar seçilebilir mi?

Haber Hafta Sonu’nda Sahra Atila‘nın konukları, Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür ve Medyascope Editörü Okan Yücel‘di.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.