Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan, Altılı Masa toplantısı öncesinde genel başkanları ziyaret ediyor – “Altılı Masa’nın gündemi yoğun, gittikçe de yoğunlaşıyor”

Haber: Cansu Timur – Berfin Bayır

Altılı Masa, ikinci tur görüşmelerinin ikinci toplantısı, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ev sahipliğinde 14 Kasım Pazartesi günü yapılacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, buluşma öncesinde toplantı gündemine ilişkin genel başkanları ziyarete başladı. Babacan, bugün (7 Kasım) Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından Babacan, “Altılı Masa’nın gündemi yoğun, gittikçe de yoğunlaşıyor” dedi.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Altılı Masa, ikinci tur görüşmelerinin ikinci toplantısını 14 Kasım Pazartesi günü saat 12:00’de DEVA Partisi ev sahipliğinde yapacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa toplantısı öncesinde bugün (7 Kasım) Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. 

Babacan ve Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından basına kısa bir açıklama yaptı. 

“Geniş bir alanda iş birliğimizi ilerletiyoruz”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altı partinin uyum içinde çalışmaya devam edeceğini belirterek sözü DEVA lideri Ali Babacan’a bıraktı. Babacan, “Altılı Masa’nın gündemi yoğun, gittikçe de yoğunlaşıyor. Temel politika alanlarının da çalışılacağı bir ortak çalışma grubu oluştuktan sonra daha geniş bir alanda işbirliğimizi ilerletiyoruz. Yoğun gündemin değerlendirmesini yaptık. Hem altı parti için hem de ülkemiz için önümüzdeki toplantının güzel sonuçlar vermesini diliyorum” diye konuştu. 

Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme ise yaklaşık bir saat sürdü. Babacan, liderleri ziyaretine yarın (8 Kasım) saat 12:00’de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile devam edecek. Babacan 9 Kasım’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Kasım’da da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.