Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Somay ile Akıntıya Karşı (56): Uyuşturucu uyuşturur mu?

Bülent Somay, Akıntıya Karşı’da bu hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’de metamfetamin salgını var” çıkışıyla başlayan uyuşturucu tartışmasını ele alıyor.

“Türkiye’de farklı etkileri olan keyif verici, halüsinojen ve uyuşturucu maddelerin hepsine birden ‘uyuşturucu’ diyoruz. Hepsini birden aynı yasalarla yasaklıyoruz, ama bunları üreten, dağıtan, ülkeye sokan ya da ülkeden çıkaran mekanizmalarla mücadelede başarılı olamıyoruz bir türlü. Sonunda da dönüp, asında kurban olan son kullanıcıyı cezalandırıyor, şeytanlaştırıyoruz. Oysa yapmamız gereken, ‘uyuşturucu’ ile başa çıkmak için şeffaf, kamu denetimine açık mekanizmalar geliştirmek. Bu, birilerinin işine gelmiyor olabilir tabii. Ama başka çarenin olmadığını görmek için daha fazla ölümün olmasını bekleyemeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.