Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan kabine toplantısının ardından açıklama: “Temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi hakkında “Türkiye’nin en büyük konut hamlesi olan İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasının ilk temelini Ankara’da attık. Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilin kurasını noter huzurunda çekerek hak sahiplerini belirleyeceğiz. Aynı şekilde arsalar ve işyerleriyle ilgili süreç devam ediyor” dedi.

Erdoğan, yerli sermaye ile oluşturulan otomobil projesi TOGG ile ilgili olarak da “Bu, sadece bir firma, marka, üretim tesisinin değil 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Hâlâ yapılan işleri itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz” diye konuştu. Erdoğan, otomobillerin 2023 yılının Şubat ayında satışa sunulacağını belirtti.

“Uyuşturucu iddiaları beşinci kol faaliyeti”

Erdoğan, uyuşturucu iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: “Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polisimize ve hükümetimize iftira atanların sinsi emellerle hareket ettiğini belirtmek istiyoruz. Her kim, Türkiye’yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle aynı fotoğrafın içine sokuyorsa yaptığı işin adı beşinci kol faaliyetidir. Türkiye geçmişten bugüne beşinci kol elemanlarından çok çekmiştir. Milletimiz uzun süre hak ettiği imkanlardan, eserlerden, hizmetlerden mahrum kalmışlardır. Yine aynı oyun sahnelenmeye başlandı ama bu defa açık net söylüyorum başaramayacaklar. Milletimiz bu oyunları bozacak ferasete ve dirayete sahip olduğunu sayısız örnekle göstermiştir. Bunlar DEAŞ’ın, PKK’nın, 15 Temmuz’da FETÖ’nün, Suriye harekatlarında cümle emperyalistlerin, faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. Kendilerine verilen görev buydu. Diyet borcu bunu gerektiriyordu.

Aile Desteği Programı ödemeleri

Erdoğan, Türkiye Aile Desteği Programı’na ilişkin “Türkiye Aile Desteği Programı kapsamında 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın (8 Kasım) hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak” diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşlara yapılacak yardımlara ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğalgaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak. Bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında sosyal desteği insanımızın hizmetine sunmuş olduk.”

Anayasa değişikliği teklifi

Erdoğan, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususunu içeren anayasa değişikliği teklifimizi, arkadaşlarımız Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler. Bu görüşmelerin neticesi alındıktan sonra, şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz.

Prensip olarak, temel hak ve özgürlükler ile ilgili konuların, halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Temennimiz de Meclis’te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanmasıdır. Ancak milletimize sözümüz gereği, Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.