Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Kasım 2022): BM İklim Zirvesi COP27 başladı & Ekonomide son gelişmeler

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin ve Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu.

27. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi dün başladı. Dünya liderleri, bugünden itibaren iklim kriziyle mücadele için alınması gereken önlemleri görüşmek için Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen COP27’de bir araya geliyor. Zirveyi Mısır’da takip eden Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin, zirvenin gündemini, zirveye gelen tepkileri ve Türkiye’den beklenenleri anlattı.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi, enflasyonla mücadele, çalışma hayatına yönelik düzenlemeler ve dış politikadaki gelişmeler gündemde olacak.

TÜİK’e göre yıllık yüzde 85,51’e yükselen enflasyon ile mücadele ne durumda? Dünyada faiz politikaları enflasyona nasıl yansıyor? Rusya-Ukrayna savaşı sürerken küresel enerji krizi nereye evriliyor? Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu, ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.