Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şahane Pazar: Mohamed Salah, Liverpool’u galibiyete taşıdı – Arsenal’in şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor – Maurizio Sarri, Jose Mourinho’yu mat etti 

Futbolseverler, dün (6 Kasım) adeta futbola doydu. Premier Lig’de zor günlerden geçen Liverpool, deplasmanda Tottenham’ı Mohamed Salah’ın golleriyle 2-1 mağlup ederken, Arsenal ise Chelsea’yi 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yürüyüşüne devam etti. İtalya Serie A’da zirve yarışını yakından ilgilendiren derbide Lazio, Roma’yı 1-0 yenmeyi başardı. 

Arsenal’in şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor

İngiltere Premier Lig’in 15. haftasında Chelsea ile Arsenal karşı karşıya geldi. Brighton mağlubiyetini unutturmak isteyen Maviler, Stamford Bridge’in ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıktı. 

Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal, deplasmanda oynadığı karşılaşmanın tek hakimiydi. Maç boyunca Chelsea kalesinde sayısız pozisyona giren Topçular, ilk 45 dakikada Chelsea kalecisi Edouard Mendy’yi geçemedi. 

İkinci yarıya da etkili başlayan Arsenal, 62. dakikada Gabriel Jesus’un ayağından gole çok yaklaştı. Jesus, sağ çaprazdan çektiği şutta Mendy’ye takıldı. Topçular, aradığı golü ise 63. dakikada buldu. Gabriel Magalhaes, Bukayo Saka’nın kullandığı köşe vuruşunda meşin yuvarlağı filelere yollayan isim oldu. 

Chelsea’yi 1-0’lık skorla mağlup eden Arsenal, ligde 34 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Topçular, bu galibiyetle Stamford Bridge’de oynadığı son üç lig maçında da ezeli rakibini yenmeyi başardı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Mohamed Salah, eski günlerinden esintiler sundu

Tottenham, İngiltere Premier Lig’in 15. haftasının kapanış maçında Liverpool’u konuk etti. Son 5 karşılaşmasının 3’ünü kaybeden Liverpool, Tottenham Hotspur Stadyumu’nda maça hızlı başlayan taraf oldu. 

İlk 30 dakikalık bölümde Tottenham kalesini abluka altına alan Liverpool, 11. dakikada Darwin Nunez’in pasında topla buluşan Mohamed Salah’ın golüyle öne geçti. Mısırlı yıldız, 40. dakikada ise Eric Dier’ın büyük hatasını affetmedi ve aradaki farkı ikiye çıkardı. 

İkinci yarıda baskısını artıran Tottenham, 70. dakikada Harry Kane ile aradaki farkı bire indirdi. Ev sahibi ekip, kalan dakikalarda tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklense de aradığı beraberlik golünü bulmayı başaramadı.

Tottenham galibiyetinin ardından bir maç eksiği bulunan Liverpool, 19 puanla 8. sıraya çıktı. 26 puanda kalan ev sahibi ise 4. sıraya geriledi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Derby Capitolino’da kazanan Lazio

İtalya Serie A’nın 13. haftası, Derby Capitolino’ya ev sahipliği yaptı. Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma, sahasında Maurizio Sarri’nin Lazio’sunu konuk etti. 

Lazio, Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın 29. dakikasında Felipe Anderson’un golüyle öne geçti. İlk 45 dakika konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. 

İkinci yarının başlamasıyla birlikte beraberlik golü için yüklenen Roma, stadyumu dolduran taraftarlarını mutlu etmeyi başaramadı ve karşılaşma bu skorla sona erdi. 

Ligde bu sezon 4. yenilgisini alan Roma, 25 puanda kaldı ve 5. sıraya geriledi. Lazio ise puanını 27’ye yükseltti ve lider Napoli’nin 8 puan gerisinde 3. sırada yer aldı. Öte yandan Roma’da forma giyen milli oyuncumuz Zeki Çelik, yedek kulübesinde başladığı derbide ikinci yarının başında oyuna dahil oldu. 

Roma Olimpiyat Stadı’nda harika atmosfer:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Kritik maçta kazanan Juventus

İtalya Serie A’da zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Juventus, sahasında Inter ile kozlarını paylaştı. Torino temsilcisi, Allianz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya sakatlıklar nedeniyle oldukça eksik bir kadroyla çıktı.

Inter, İtalya Derbisi’nin ilk 45 dakikasında adeta gövde gösterisi yaptı. Milano temsilcisi, ilk yarıda Edin Dzeko, Hakan Çalhanoğlu ve Lautaro Martinez’in başrollerini paylaştığı sayısız gol fırsatına girdi. Ancak Juventus’un Polonyalı file bekçisi Wojciech Szczesny, yaptığı kurtarışlar ile takımını oyunda tuttu. 

Torino’da ilk yarısı 0-0 biten dev maçın ikinci yarısında Juventus galibiyeti getiren golleri buldu. Siyah-beyazlılar, 52. dakikada Adrien Rabiot’nun golüyle öne geçerken 84. dakikada 21 yaşındaki genç futbolcu Nicolo Fagioli skoru 2-0’a getirdi. Juventus’un Frankfurt’tan yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Filip Kostic, Inter karşısında atılan iki golün de asistini yaptı.

Bu sonucun ardından Serie A’da üst üste 4. galibiyetini elde eden Juventus puanını 25’e yükseltti ve 5. sıraya çıktı. 4 maçlık galibiyet serisi son bulan Inter ise 24 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

PSV, Ajax’ı iki golle geçti

Hollanda Ligi’nin 13. haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Ligin ilk iki sırasında yer alan Ajax ile PSV Eindhoven, Amsterdam Arena’da karşı karşıya geldi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hayal kırıklığı yaratan Ajax, bir darbe de ezeli rakibi PSV Eindhoven’dan yedi. Karşılaşmada PSV’ye galibiyeti getiren golleri Luuk de Jong ve Erick Gutierrez kaydetti. Ajax’ın maçtaki tek golünü ise Lorenzo Lucca attı. 

Ajax’ı 2-1 yenen PSV, puanını 30’a yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Ajax ise 28 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.