Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’dan sonra sıra Meta’da: Binlerce kişi işten çıkarılacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, küresel çapta işten çıkarmalara hazırlanıyor. Şirketin geçen ay 80 milyar dolar kaybetmesinin ardından Meta için çalışan binlerce personelin işten çıkarılması bekleniyor. Meta’nın şu anda dünya genelinde 87 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Sosyal medya platformu Facebook’un ana şirketi Meta, piyasada değer kaybetmesinin ardından binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal’ın belirttiğine göre Meta, işten çıkaracağı personeli çarşamba günü (9 Kasım) duyuracak.

Meta ise konuyla ilgili yorum taleplerini yanıtsız bıraktı. Ancak Meta’nın şirket sözcülerinden biri, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in geçen ayın sonlarında yaptığı yorumlara dikkat çekti. Zuckerberg, “2023’te küçük ama önemli sektörlerde yatırımlarımızı geliştirmeye odaklanacağız. Bu, şirketteki bazı ofislerin anlamlı şekilde büyüyeceğini gösterirken birçoğunun da yavaşça düşmesi anlamına geliyor. Kabaca söylemek gerekirse 2023’ü aynı büyüklükte veya eskisinden daha küçük bir büyüklükle bitirmeyi umuyoruzdemişti.

Mark Zuckerberg

Şirket yeni davalarla karşı karşıya

Diğer yandan Meta’ya Apple’ın şeffaflık politikalarını ihlal etme ve gereken izinleri almadan kullanıcıların hareketlerini izleme suçundan yeni davalar açılabilir. App Store politikalarını ve kişisel verilerin gizliliğini ihlal etmekle suçlanan Meta’nın 10 milyar dolarlık bir kayıp yaşayacağı öngörülüyor.

Metaverse’e yönlendirilmek yatırımcıların güvenini azaltıyor

Zuckerberg, şirketin önceliklerinin Instagram Reels, reklamcılık ve Metaverse keşfi için yapay zekâ olacağını söylemişti.

Meta’nın hissedarı Altimeter Capital Management, bir süre önce Zuckerberg’e yazdığı açık mektupta, şirketin sermaye harcamalarını azaltmasını istemiş ve harcamaların Metaverse’e yönlendirilmesinden dolayı yatırımcının güvenini kaybettikleri uyarısında bulunmuştu.

Meta’nın daha önce yayınladığı başka bir raporda, şirketin Reality Labs departmanının 2,96 milyar dolar zarar ettiği ifade edildi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.