Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (163): Spor Toto Süper Lig’de 13. haftanın “en”leri | Derbide Galatasaray galibiyeti – Fenerbahçe tek golle liderliğini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig’de 2022/2023 sezonu 13. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Haftanın maçında Galatasaray, konuk ettiği Beşiktaş’ı Mauro Icardi’nin iki golüyle 2-1 mağlup ederek üçüncü sıraya yükseldi. Lider Fenerbahçe, konuğu Demir Grup Sivasspor’u tek golle mağlup etti ve takipçileri ile arasındaki farkı açtı. Son şampiyon Trabzonspor ise evinde Arabam.com Konyaspor’a karşı 2-0 öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Fraport TAV Antalyaspor 4-2 VAVACARS Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasının en keyifli karşılaşması şüphesiz ligin alt sıralarda yer alan iki takımı Fraport TAV Antalyaspor ve VAVACARS Fatih Karagümrük arasında oynandı. Müsabakaya hızlı başlayan konuk ekip 4. dakikada Diagne’nin asistinde Ebrima Colley’nin, 19. dakikada bu defa Colley’nin asistinde Mbaye Diagne’nin golleriyle 2-0 öne geçti. Ancak 26. dakikada yaptığı değişiklikle oyuna müdahale eden ev sahibi ekibin teknik direktörü Nuri Şahin, ilk yarı bitmeden skoru lehine çevirmeyi başardı. 35. dakikada Haji Wright, 41. dakikada Güray Vural ve 45+2. dakikada Veysel Sarı’nın golleriyle Fraport TAV Antalyaspor devreyi 3-2 önde kapattı. İkinci yarıda ise skoru tekrar eşitlemek için ataklarını sürdüren VAVACARS Fatih Karagümrük, Mbaye Diagne ile çok net bir gol fırsatını değerlendiremedi ve 84. dakikada ev sahibi ekipte Güray Vural kendisinin ikinci, takımının dördüncü golüne imza atarak karşılaşmayı noktaladı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Bertuğ Yıldırım-Atakaş Hatayspor

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında süre alan genç oyuncular arasında en dikkat çeken performansa Atakaş Hatayspor’un 20 yaşındaki genç forveti Bertuğ Yıldırım imza attı. Sakatlık sebebiyle karşılaşmanın 34. dakikasında yerini Ze Luis’e bırakan genç oyuncu, sahada kaldığı süre içinde takımını öne geçiren golü atmayı başardı. Golün dışında girdiği 3 hava topu mücadelesinden de galip ayrılan Bertuğ, girdiği toplam 6 ikili mücadelenin de 4’ünü kazandı.

Bertuğ Yıldırım’ın Ümit Milli Takım formasıyla kaydettiği harika golü:

3) Haftanın teknik direktör hamleleri: Ramazan Civelek-Çağdaş Atan, Ze Luis-Volkan Demirel, Bertrand Traore-Emre Belözoğlu

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Gaziantep FK’ya konuk olan Yukatel Kayserispor’da teknik direktör Çağdaş Atan, skor 1-1 iken 86. dakikada Bernard Mensah’ın yerine Ramazan Civelek’i oyuna dahil etti. Ramazan da hocasının güvenini boşa çıkarmayarak oyuna girdikten 2 dakika sonra Onur Bulut’un pasında temiz bir bitirişle golünü attı ve takımına 3 puanı getiren isim oldu. 

Ligin düşme hattında yer alan ekiplerden Atakaş Hatayspor konuk ettiği Medipol Başakşehir FK ile 3-3 berabere kalırken, karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Bertuğ’un yerine Volkan Demirel tarafından oyuna dahil edilen Ze Luis 1 gol ve 1 asist ile takımına 1 puanı getirdi.

Atakaş Hatayspor deplasmanında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Medipol Başakşehir FK’da teknik direktör Emre Belözoğlu ikinci yarıya Bertrand Traore ile başladı. 60. dakikada etkisini gösteren Traore attığı golle skoru 1-1’de eşitledi. Ardından Atakaş Hatayspor 3-2’lik üstünlüğü yakalasa da Emre Belözoğlu bir hamle daha yaparak önce 72. dakikada Serdar Gürler’i, ardından 84. dakikada Patryk Szysz’i oyuna dahil etti. Son dakikada Szysz’in asistinde golü atan Serdar Gürler takımına 1 puanı getirdi.

4) Haftanın sürprizi: Hangikredi Ümraniyespor 3-1 Corendon Alanyaspor

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında en büyük sürprize imza atan takım, konuk ettiği Corendon Alanyaspor’u 3-1’le geçen Hangikredi Ümraniyespor oldu. İlk 12 haftada galibiyet elde edemeyen ve skor üretmekte de oldukça zorlanan ev sahibi ekip, 3 puanı 3 golle hanesine yazdırarak siftah yaptı. 21. dakikada Umut Nayir’in golüyle 1-0’lık üstünlüğü yakalayan Hangikredi Ümraniyespor, 38. dakikada Geraldo’nun kornerden attığı harika golle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda Corendon Alanyaspor 56. dakikada Wilson Eduardo ile farkı bire indirmeyi başardı ancak Eduardo golün ardından sevincini tamamlar tamamlamaz teknik direktör Francesco Farioli tarafından şaşırtıcı bir şekilde oyundan alındı. 69. dakikada Hangikredi Ümraniyespor adına bir kez daha sahneye çıkan Umut Nayir skoru 3-1’e getirdi ve takımına 3 puanı getiren isim oldu. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Mauro Icardi – Umut Nayir – Güray Vural – Mame Biram Diouf

Galatasaray 13. haftada oynanan derbide konuk ettiği Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederken, iki harika golle duble yapan yıldız golcü Mauro Icardi haftaya damgasını vuran isim oldu. 

Icardi’nin maç sonu üçlüsü:


Hangikredi Ümraniyespor Spor Toto Süper Lig’deki galibiyet hasretini Corendon Alanyaspor karşısında sonlandırırken, attığı iki golle takımını galibiyete götüren Umut Nayir haftanın kare asındaki yerini ayırttı.

Fraport TAV Antalyaspor 13. haftada konuk ettiği VAVACARS Fatih Karagümrük karşısında 2-0 geri düşmesine rağmen geri gelerek 4-2 galip gelirken, tecrübeli sol bek Güray Vural uzak mesafeden kaydettiği birbirinden güzel iki golle takımının zaferinde önemli rol oynadı.

Son şampiyon Trabzonspor karşısında ilk yarıda iki penaltı golüyle 2-0 geri düşen Arabam.com Konyaspor’un tecrübeli golcüsü Mame Biram Diouf, takımının geri dönüşüne kaydettiği iki golle imza attı ve 1 puanı getirdi. 

13. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

13. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.