2010’dan bu yana kulübü elinde bulunduran Fenway Sports Group (FSG), İngiltere Premier Lig devlerinden Liverpool’u satılığa çıkardı.
Liverpool, yeni sahiplerini bekliyor
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin 4,25 milyar sterlin karşılığında Todd Boehly’ye satılmasının ardından bir büyük hamle de Fenway Sports Group’tan (FSG) geldi. The Athletic‘den David Ornstein’in haberine göre, kulübün sahibi olan Amerikan şirketi FSG, Liverpool’u satılığa çıkardı. Dünyaca ünlü Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs ve Morgan Stanley’nin de sürece dahil olacağı iddia edildi.
The Athletic‘in haberinin büyük ses getirmesinin ardından FSG, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Premier Lig kulüplerinde son dönemde mülkiyet değişiklikleri gerçekleşti ve bazılarıyla ilgili de satış haberleri çıkıyor. FSG, Liverpool’da hissedar olmak isteyen üçüncü şahıslardan sık sık ilgi beyanları almıştır. Şirket olarak daha önce de doğru şartlar altında, Liverpool’un çıkarlarına uygun olacağı takdirde yeni hissedarları değerlendireceğimizi söylemiştik. Fenway Sports Group olarak saha içinde ve saha dışında Liverpool’un başarısına tamamen bağlı kalmaya devam ediyoruz.”
2010 yılından bu yana Liverpool’un sahibi olan FSG, kulübün yıllar içinde başarılar kazanmasında büyük pay sahibi oldu. Amerikalı şirket, geçen yıl Liverpool hisselerinin yüzde 11’ini 750 milyon dolar karşılığında RedBird Capital Partners’a satmış ve NHL takımı Pittsburgh Pengiuns’i satın almıştı. Şirket ayrıca ünlü beyzbol takımı Boston Red Sox’un da sahibi konumunda. Ancak Liverpool taraftarları, kulübün adını ticari bir marka haline getirdiği gerekçesiyle FSG’nin yönetiminden memnun değil.
Kaynak: The Athletic
Yazan: Kubilayhan Kavrazlı
Editör: Doğa Üründül
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.