Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bursa’da yangın: Sekizi çocuk dokuz kişi öldü

Bursa’da bir evde çıkan yangında sekizi çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, itfaiyenin ilk tespitine göre yangının sobadan kaynaklandığını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hayatını kaybeden çocukların 1 ile 11 yaşları arasında olduğunu söyledi.

Yangın, Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Değirmen Mahallesi’nde meydana geldi.

Yangın çıkan evde geçici koruma kapsamında ikamet eden bir Suriyeli ailenin kaldığını belirten Bursa Valisi Yakup Canbolat, “İçerideki yangında maalesef dokuz Suriye kökenli insanımızı kaybettik” dedi. Yangının sobadan kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Canbolat, şöyle devam etti:

“İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor ama maalesef yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride dokuz ceset var. Bunların sekizi çocuk, biri anne. Sekiz çocuktan altısı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik. Baba dışarıda. Baba gelip yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu devlet hastanesine kaldırmış. Sağlık durumu iyi. İçerideki yangında maalesef dokuz Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Ayrıca en üst katta oturan yine bir anne, baba ve çocuk, Suriye kökenli insanımız da dumandan etkilenmiş. Onlar da 112 marifetiyle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Genel sağlık durumları iyi gözüküyor.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Maalesef çok küçük sabiler. 1 yaş ile 11 yaşları arasında sekiz çocuk ve bir de 1991 doğumlu Amina isminde anne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Dumandan etkilenen çocuklardan altısının babası, tedavisinin ardından taburcu edildi. Binanın üst katında yaşayan ve dumandan etkilenen üç kişinin tedavisi ise sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.