Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en şanslı insanıyla tanışın

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Ağustos’tan bu yana devreden Powerball lotosunda 2,04 milyar dolarlık rekor ikramiye sahibini buldu. Büyük ikramiye, Kaliforniya’da bir bilete çıktı. Kazanan kişi ödemeyi bir kerede almak isterse 2,04 milyar dolar yerine 997,6 milyon dolar alacak.

292,2 milyonda 1 ihtimallik bir rüya gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en popüler sayısal loto oyunlarından Powerball, 10 saatlik bir gecikmenin ardından dün gece çekildi. Ağustos ayının başından itibaren hiç kimsenin altı sayıyı tutturamadığı Powerball’da bugüne kadar art arda 41 çekiliş yapılmıştı.

Çekilişte çıkan sayılar şunlar: 10, 33, 41, 47, 56 ve kırmızı Powerball 10.

Dün geceki rekor ödüllü çekilişin sahibi Kaliforniya’dan. Piyango idaresi, Twitter’dan paylaştığı mesajında, altı numaranın tamamıyla eşleşen biletin Altadena’dan satın alındığını açıkladı. Biletin sahibinin kimliği ise henüz açıklanmadı.

Biletin satın alındığı bayi.

Büyük ikramiyenin yanında Florida’da bir kişi 2 milyon dolar, 22 kişi de 1 milyon dolar kazandı.

ABD’de 44 ayrı eyaletinin yanı sıra başkent Vaşington, Virgin Adaları ve Porto Riko’da da oynanabilen Powerball lotosunun çekilişleri çarşamba ve cumartesi gecesi olmak üzere haftada iki kez yapılıyor. Büyük ikramiye, altı rakamı bilene ya da bilenlere veriliyor. Powerball’ın Ocak 2016’daki çekilişinde üç kişi 1 milyar 586 milyon dolar tutarındaki büyük ikramiyeyi paylaşmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.