Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (9 Kasım 2022): Bursa’daki yangında dokuz kişi öldü | Akşener’in HDP çıkışı | Altılı Masa’da “Baş” tartışması

Bursa’da bir evde çıkan yangında sekizi çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, itfaiyenin ilk tespitine göre yangının sobadan kaynaklandığını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hayatını kaybeden çocukların 1 ile 11 yaş arasında olduğunu söyledi.

Altılı Masa ikinci tur ikinci toplantısını 14 Kasım’da Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ev sahipliğinde yapacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, toplantı öncesinde bugün (9 Kasım) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. CHP Genel Merkezi’ne 11.00’de gelen Babacan’ı CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek karşıladı. Babacan’ın ikili görüşmeleri yarın saat 11.30’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesiyle tamamlanacak.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin anayasa değişikliği teklifi için HDP’yi ziyaret etmesini “Açılımcılar kumpanyası” diyerek hedef aldı. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci ve yazar Fehmi Koru ile AKP-HDP görüşmesinin yankılarını ve Akşener’in açıklamasını, Ufuk Çeri ile Bursa’daki yangını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.