Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Akşener’i hedef aldı: “AKP heyetiyle siz ne konuştunuz?”

Hakların Demokratk Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, MHP ve İYİ Parti’nin ortak özelliğinin HDP düşmanlığında büyük bir yarış içinde olmaları olduğunu söyledi. Günay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alarak, “Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AKP heyeti beş dakika sonra Meclis’in beşinci partisini, yani sizi ziyaret etti. HDP’ye dil uzatacağına, sizler ne konuştunuz? Sen HDP’yi bırak, Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) toplantısına ilişkin parti genel merkezinde açıklama yaptı. Temel hak ve özgürlüklerin daha geniş kapsamda tanımlanmasını ve anayasal güvenceye kavuşturulmasını talep ettiklerini belirten Günay, şunları söyledi:

“Başörtüsü meselesinin bir anayasa değişikliği konusuna dönüştürülmesini elbette ki doğru bulmuyoruz. İktidar da bunu bir tür fırsatçılığa çevirerek ortalığı bulandırmaya devam ediyor. Evet, özgürlük ama herkes için, her inanç, kültür, din, kimlik için sınırsız özgürlüğe varız. Bunun için diyoruz ki getirin anayasayla Kürtler’in, Aleviler’in, mütedeyyin kesimlerin, ezilenlerin, işçilerin, kadınlar, gençlerin haklarını güvenceye alın, böyle bir değişikliğe varsa biz de varız.

“İktidarla ve onun zihniyetiyle mücadelemiz ortadadır”

AKP heyetinin geçen hafta aralarında HDP’nin de bulunduğu muhalefet partilerini ziyaret edip destek talebinde bulunması üzerinden yürütülen tartışmalara ilişkin konuşan Günay, “Bizim iktidara yönelik eleştirilerimiz, iktidarla ve onun zihniyetiyle mücadelemiz ortadadır. Dolayısıyla otoriter zihniyeti kim temsil ederse etsin onunla mücadelemiz devam edecek. Ayrıca partimizin kiminle görüşüp görüşmeyeceğine, nasıl siyaset yapacağına, nerede duracağına yetkili kurullarımız ve halkımız karar verebilir” dedi.  

Hem muhalefetin hem de iktidarın parti ve tabanını muğlak tartışmalara çekerek kafa bulandırmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Günay, “Yerimiz de duruşumuz da siyaset tarzımız da nettir. Hiç kimse bu tür muğlaklıkları yaratma beklentisine  girmesin. HDP tabanı iktidarı da muhalefeti de iyi tanır. Yürüttüğü yılların mücadele deneyimle neyin yanlış neyin doğru olduğunu bilecek durumdadır” diye konuştu.

Anayasada yapılacak değişikliklerin katılımcı ve çoğulcu bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Günay, “Sadece Meclis’te grubu bulunan partiler değil Meclis dışında kalan partilerin ve tüm toplumsal kesimlerin de bu değişiklik sürecine katılımını sağlayalım. Bunun dışında kalan, yeniden ayrımcılığa neden olacak, toplumsal fay hatlarını derinleştirecek tartışmalara partimiz taraf olmaz. Partimiz seçim ve oy hesaplarıyla yapılan manevralara asla prim vermez” dedi.

“Akşener, 17 bin faili meçhulun hesabını ver”

Akşener’in, İYİ Parti grup toplantısındaki HDP’ye ilişkin sözlerine de yanıt veren Günay, “MHP ve İYİ Parti’nin temel özelliğinin HDP düşmanlığında büyük yarış içinde olmaları” olduğunu söyledi. İktidarın muhalefeti, muhalefetin de iktidarı HDP’ye yakın olmakla suçladığını belirten Günay, şöyle devam etti:

“HDP sizleri beğenmiyor. Sizlerin çözüm olacağına HDP inanmıyor. Akşener’e soruyoruz? Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AKP heyeti beş dakika sonra Meclis’in beşinci partisini, yani sizi ziyaret etti. HDP’ye dil uzatacağına sizler ne konuştunuz onu söyleyin. Sen, HDP’yi bırak, Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil.”

Siyaset yapan tüm kesimler için HDP ile bir araya gelmenin bir onur vesilesi olduğunu vurgulayan Günay, “Zaten HDP’ye sırtını dönmek, HDP’yi kriminalize etmek, HDP’yi itibarsızlaştırmaya kalkışmak çözümsüzlükte, baskıda, antidemokratikleşmede, sömürüde ortaklaşmaktır, bunlarda ısrardır” dedi. 

Günay, kapsamlı bir anayasal değişikliğinin tartışılmasına ihtiyaç olduğunu belirterek “Temel hak ve özgürlükler konusunda iktidarın ve muhalefetin toplumdaki fay hatlarını ve ayrımcılığı derinleştirecek tartışmalarına biz taraf olmayacağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan demokratik ve sivil bir anayasadır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.