Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (9 Kasım 2022): Bursa’da yangın & HDP-AKP görüşmesinin yankıları

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun.

AKP heyetinin Meclis’te HDP’yi ziyaret etmesi siyasetin gündemi. Anayasa değişikliği teklifi kapsamında AKP, TBMM’deki bütün partileri ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) de bu partiler arasındaydı. Ziyaretin ardından gözler Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Devlet Bahçeli’ye çevrilmişti. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP-HDP görüşmesiyle ilgili, “Bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze odaklanıyoruz” dedi.

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, AKP-HDP görüşmesiyle başlayan tartışmayı, görüşmenin siyasetteki yankılarını ve Kürt seçmene yansımalarını Gündem’de değerlendirdi.

Bursa’da bir evde çıkan yangında sekizi çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti. Suriyeli bir ailenin kaldığı evdeki yangın, itfaiyenin ilk belirlemelerine göre sobadan kaynaklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” kurulmasına ilişkin cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kongre Ara Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etti. Başa baş yarışın devam ettiği Senato yarışında ise kritik yedi eyaletteki oy sayımı devam ediyor. Fox News ve MSNBC, Pensilvanya eyaletinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Dr. Mehmet Öz’ün, Demokrat rakibi John Fetterman’a karşı kaybettiğini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.