Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar Medyascope’a konuştu: “Kanıt bulamayınca eski tweetlerine bakıp ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutukladılar”

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor sözleri nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivarın oğlu Kerem Kolivar, Medyascope’a konuştu. Kolivar, “Babamın gözaltına alındığı suçla tutuklandığı suç farklı. ‘Türk milletini alenen aşağılamak’ suçundan kanıt bulamayınca eski tweetlerine bakıp ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutukladılar. Cumhurbaşkanının diplomasını sorgulayan bir tweet atmış. Babamı suçlayacaksanız en azından ifadeye hangi suçtan çağrıldığını söyleyin” dedi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, 8 Kasım’da katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” dedi.

AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kolivar’ı sosyal medyadan hedef aldı.

Kolivar’ın sözlerini nefret söylemi olarak diye nitelendiren Çelik, “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir” diye yazdı.

“Bizim derdimiz para değil toplumu bilinçlendirmek”

Aynı gün hakkında “Türk milletini alenen aşağılamak” suçlamasıyla soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan Kolivar, ertesi gün (9 Kasım) çıkarıldığı mahkemece “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı. Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar, yaşananları Medyascope’a değerlendirdi.

Kerem Kolivar,“Babamın anlatmak istediği başka bir şeydi. Yıllar önceki programlarda da söylediği gibi topluma ‘Karbonhidratla beslenmeyin’ demek istedi. Bize, ‘Siz ekmek satarak para kazanıyorsunuz, bunu nasıl dersiniz?’ diyorlar. Demek ki  bizim derdimiz para değil toplumu bilinçlendirmekmiş. Biz bunu insanlara anlatamadık. Bu ekonomik şartlarda insanlar proteinle beslenemedikleri için karbonhidratla besleniyorlar. Çok fazla karbonhidratla  beslenenlerin de düzgün karar verme yeteneği olmuyor, bu bilimsel bir gerçek” diye konuştu.

“Babamın tutuklanmasını bekliyorduk”

Babasının tutuklanmasını beklediklerini söyleyen Kolivar, “Babamın tutuklanmasını bekliyorduk ama sadece kardeşlerimize haber vermedik. Zaten babam savcılığa geldiğinde avukatımıza bütün evindeki eşyaların nerede olduğuna, hangi giysileri istediğine kadar söylendi” dedi.

“Eski tweetlerine bakıp ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutukladılar”

Babasının “Türk milletini alenen aşağılamak” suçlamasıyla gözaltına alındığına ancak “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandığına dikkat çeken Kolivar, şöyle devam etti:

“Babamın gözaltına alındığı suçla tutuklandığı suç farklı. ‘Türk milletini alenen aşağılamak’  suçundan kanıt bulamayınca babamın eski tweetlerine bakıp ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutukladılar. Cumhurbaşkanının diplomasını sorgulayan bir tweet atmış. Babamı suçlayacaksanız en azından ifadeye hangi suçtan çağrıldığını söyleyin.”

“Adalete olan inancım eksilmez”

Süreç boyunca sivil toplum kuruluşları, medya ve halktan destek aldıklarını anlatan Kolivar, yaşadıklarının adalete olan güvenini sarsmadığını söyledi:

“Benim adalete olan inancım eksilmez. Herkes, ‘Bu ülkede yaşanmaz’ derken benim bu ülkeye dair inancım bitmedi. Adalete olan inancım da aynı şekilde devam ediyor. Sadece adaleti sağlayacak olanlar ve adaleti sunanlara karşı kafanızda bir düşünce oluşabilir. Ben de böyle bir düşünce oluşup oluşmadığını birkaç gün içinde anlayacağım.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.