Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Vaşington Büyükelçisi Namık Tan yazdı: Ara seçimler sonrası Türkiye-ABD ilişkilerinde bir değişim olacak mı?

Eski Vaşington Büyükelçisi Namık Tan, YetkinReport için kaleme aldığı yazısında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) ara seçim sonuçlarını, Demokratlar’ın başarısını ve Trumpizm’in geleceğini değerlendirdi. Başkan Joe Biden’ın yüzde 44 civarında seyreden görev onayına rağmen Demokratlar’ın büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Tan, “Biden’ın dünya düzeyinde müttefikleri üzerindeki nüfuzunun artması şaşırtıcı olmaz” yorumunu yaptı.

Seçim sonuçlarını nihai olarak birkaç hafta sonra öğrenebileceğimizi fakat kesin sonuçların da bugünkü tabloyu değiştirmeyeceğini belirten Tan, Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğine ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyden önce, Türkiye ile ilişkiler ABD Kongresi’nde şu sıralar öncelik taşıyan bir konu değildir. Ayrıca Kongre’nin hem Demokrat hem Cumhuriyetçi üyelerinin genel olarak Türkiye’ye karşı menfi bir tutum içinde oldukları biliniyor. Seçimler sonrası oluşacak Kongre’de bu durumun değişeceğine ihtimal vermiyorum.”

Tan’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.