Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (10 Kasım 2022): Türkiye Atatürk’ü anıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yılında saat 09.05’te ülkenin her yerinde hayat durdu. Sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi. Tüm vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Kasım Pazartesi günü yapılacak Altılı Masa toplantısının öncesinde ikili görüşme turlarını tamamladı. Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2022 işgücü istatistiklerini açıkladı. İşsizlik oranı yeniden çift haneye yükseldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Rus ordusu, bu akşam saatlerinde Ukrayna’nın güneyindeki Herson şehrinden çekileceklerini açıkladı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen ara seçimlerde birçok analist, Cumhuriyetçi Parti’nin bir “kırmızı dalga” yaratacağı görüşündeydi. Fakat Demokrat Parti, birçok noktada oylarını korudu.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, anayasa hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum ile Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümünü konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.