Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kamboçya’nın lüks saat düşkünü başbakanı, ASEAN zirvesine katılacak liderlere ne hediye edecek?

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, bu hafta ülkesinde düzenlenecek ASEAN zirvesine katılacak liderlere hatıra olarak lüks saat armağan edecek. Saatlere düşkünlüğü ile bilinen Sen, 37 yıldır iktidarda olduğu ülkede eleştirilerin odağında.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) zirvesi 10-13 Kasım’da Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’de düzenleniyor. Saatlere olan merakı ile bilinen Kamboçya Başbakanı Hun Sen, zirveye davet edilen liderlere Kamboçya üretimi ve mekanik özellikleriyle dikkat çeken kol saatleri hediye edecek.

Hun Sen, Facebook sayfasından liderlere hediye edilecek bu saatlerin fotoğraflarını paylaştı. Saatlerin kahverengi deri kayışında “ASEAN Kamboçya 2022” ve “Kamboçya’da üretilmiştir” yazıyor. 25 adet üretilen bu saatler için Sen, şunları söyledi:

“Kamboçyalı teknisyenler tarafından hazırlanan bu saatler, Kamboçya’nın bilimsel ve teknolojik gelişimini yansıtıyor.”

Saatlerin yüzbinlerce dolar değerinde olduğu sanılıyor ama fiyat hakkında bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı.

Hun Sen’in partisi Kamboçya Halk Partisi’nin sözcüsü Sok Eysan, hediyelerin siyasi olmadığını ve garip karşılanmaması gerektiğini söyledi. Eysan, Reuters’a verdiği demeçte, “Saatleri liderlere hatıra olarak vermek, ev sahibi ülkenin nezaketidir” dedi.

Zirveye katılacak liderler arasında ABD Başkanı Joe Biden da bulunuyor.

1985’ten bu yana iktidarda bulunan Hun Sen, lüks saatlere olan takıntısı nedeniyle zaten eleştiri oklarının hedefinde. 15 milyon nüfuslu Güneydoğu Asya ülkesinde yoksulluk, yolsuzluk, açlık ve siyasi özgürlüklerin kısıtlanması en büyük sorunlar arasıda.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.