Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Üçüncü haftanın ardından | Nets’in koç kararı, Luka Doncic’in rekoru, Warriors’ın kötü başlangıcı ve Alperen Şengün’ün performansı

NBA’de normal sezonunu üçüncü haftası geride kaldı. Milli basketbolcumuz Alperen Şengün iyi performansını sürdürmeye devam ediyor. Cedi Osman ise iyi geçen ilk iki haftanın ardından kötü bir üçüncü haftayı geride bıraktı. Ömer Faruk Yurtseven ve Furkan Korkmaz ise süre almakta zorlandı. Brooklyn Nets, Ime Udoka ile anlaşmaktan vazgeçip geçici olarak takımın başına getirdikleri Jacque Vaughn ile devam etme kararı aldı. Luka Doncic, NBA tarihinde ilk 9 maçta 30 sayı barajını aşan ikinci oyuncu oldu. Golden State Warriors ise 5 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı.

Milli basketbolcularımız bu hafta ne yaptı:

Houston Rockets forması giyen 20 yaşındaki genç basketbolcumuz Alperen Şengün, takımı maç kazanmakta zorlansa da iyi performansını sürdürmeye devam etti. Geçen hafta çıktığı 3 karşılaşmada 18 sayı, 8.3 ribaund, 3.3 asist, 1.3 blok ve 1 top çalma ortalamaları yakalayan Alperen, takımının galip geldiği Orlando Magic karşılaşmasında 20 sayı ve 10 ribaund ile bu sezonki dördüncü double-double’ını yaptı.

Alperen’in sezon genelindeki istatistikleri:

Alperen’in dün gece oynanan Toronto Raptors karşılaşmasındaki performansı:

Cleveland Cavaliers forması giyen 27 yaşındaki milli basketbolcumuz Cedi Osman ise geçen hafta, ilk iki haftadaki dakikalarını kaybetti. Geçen hafta takımı ile çıktığı 4 karşılaşmada 8.3 sayı, 2 ribaund ve 2.2 asist ortalamaları yakalayan Cedi, 15 sayı, 4 ribaund ve 6 asistlik Detroit Pistons karşılaşmasındaki performansı dışında diğer üç karşılaşmada yeterli süre alamadı. 

Cedi’nin sezon genelindeki istatistikleri:

Cedi’nin Detroit Pistons karşısındaki performansı:

Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz ise geçen hafta yalnızca New York Knicks karşısında süre buldu. 11 dakika sahada kalan Furkan, 3 sayı, 2 ribaund ve 1 asist kaydetti.

Bu sezon takımı Miami Heat’te henüz süre bulamayan Ömer Faruk Yurtseven ise geçen hafta da dakika bulamadı.

Brooklyn Nets, yollarını ayırdığı koç Steve Nash’in yerine Jacque Vaughn’ı göreve getirdi

Kötü başlangıcın ardından koç Steve Nash ile yollarını ayıran Brooklyn Nets, geçici olarak takımın başına getirdiği asistan koçu Jacque Vaughn ile sezon sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Boston Celtics’ten ayrılan Ime Udoka’nın Nets koçu olarak göreve getirileceği söyleniyordu ancak gelen olumsuz geri-dönüşlerden dolayı Nets yönetiminin bu karardan vazgeçerek yola Vaughn ile devam etme kararı aldığı açıklandı.

47 yaşındaki Jacque Vaughn, daha önce 2020 yılında Kenny Atkinson’ın görevden alınmasının ardından geçici olarak Brooklyn Nets koçu olmuş, sezonu tamamlamıştı. Sezon sonunda takımın başına Steve Nash’in gelmesiyle birlikte Vaughn, tekrar asistan koç rolüne geri dönmüştü. Vaughn ayrıca, 2012-2015 yılları arasında Orlando Magic’te de koçluk yapmıştı.

Luka Doncic sezonun ilk 9 maçında da 30 sayı barajını geçerek rekor kırdı

Dallas Mavericks’in süper yıldızı Luka Doncic, sezonun ilk 9 maçında da 30 sayı barajını aşarak, NBA tarihinde bunu başaran ikinci oyuncu oldu. NBA tarihinde daha önce Wilt Chamberlain, 1962-1963 sezonunda 23 maç ve 1959-1960 sezonunda 8 maç 30 sayı barajını aşan isim olmuştu. Bu sezon ilk 9 maçta 30 sayı barajını aşan Luka Doncic, Wilt’in 1959-1960 sezonundaki performansını geride bırakarak, 1962-1963 sezonundaki serisinin ardından en iyi ikinci seriye sahip oldu. Luka’nın serisi dün Orlando Magic karşısında kaydettiği 24 sayı ile sona erdi. 

Luka Doncic’in bu sezonki performansları:

Golden State Warriors 5 maçlık mağlubiyet serisini Sacramento Kings karşısında sonlandırdı

NBA’de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Golden State Warriors, bu sezon çıktığı 11 maçta elde ettiği yalnızca 4 galibiyet ile Batı Konferansı’nda 12. sırada yer alıyor. Özellikle son 10 günde üst üste 5 maç kaybeden son şampiyon, Sacramento Kings karşısında Stephen Curry’nin kusursuz performansına rağmen zorlukla galip gelerek seriyi sonlandırdı.

Sezon başından bu yana savunmada oldukça kötü sinyaller veren Golden State Warriors, yıldız oyuncusu Stephen Curry’nin harika performanslarına rağmen yalnızca 4 galibiyet alabildi. Özellikle geçen hafta Detroit Pistons, Charlotte Hornets ve Orlando Magic gibi ligin zayıf ekiplerine karşı alınan yenilgiler, son şampiyonun unvanını koruyup koruyamayacağına dair şüpheleri artırdı. Warriors bu sezon aldığı 4 galibiyetin ikisini Sacramento Kings’e karşı ve bir kez de Miami Heat ve Los Angeles Lakers karşısında elde etti. 

Stephen Curry’nin Sacramento Kings karşısındaki kusursuz performansı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler