Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spor kulüplerinden Ata’ya saygı duruşu: Spor camiasından “10 Kasım” mesajları

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Anadolu Efes başta olmak üzere Spor Toto Süper Lig kulüpleri ve federasyonlar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Spor camiasından “10 Kasım” mesajları

Spor camiası, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde yayımladıkları mesajlar ile andı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun mesajında “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün anma mesajında “Bize bıraktığın bayrağımıza, ilkelerine ve bu toprağın değerlerine her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sadece bugün değil; saygı ve özlemle her gün anıyoruz! #SonsuzaDek İzindeyiz Atam!” ifadeleri kullanıldı.  

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mesajı ise şöyle: “Senden aldık! İnadı…  Azmi.. Cesareti. Nezaketi… senden aldık. Maviyi… Çınarı… selviyi… Toprağı sevmeyi… Toprağı vatan yapanları sevmeyi senden aldık. Öyle güzel severdin ki çocukları, ‘Çocuk’ diye seslenirdin sevdiklerine. Çocuk olabilmenin değerini senden aldık. Genç olduk, ‘Birinci vazifemizi’ senden aldık. En zor zamanda bile dünyaya meydan okuma cüretini senden aldık. Bilimin hakikatini… Sanatın değerini… Sporun, sporcunun kıymetini… En güzel eserin, eğitilmiş nesiller olduğu nasihatini senden aldık. Bugün, eşitliğin yanında, milyonlarla omuz omuza, haksızlığın karşısında, sözlerimizin arkasında, umutla, dimdik durabiliyorsak eğer… Biz bu duruşu… senden aldık.”

Fenerbahçe’nin “10 Kasım” için hazırladığı video:

Galatasaray Spor Kulübü ise 10 Kasım mesajında şunları paylaştı:  

“Adımlarımız ağır, yokluğun ağır. Sokak sokak izindeyiz, yıl 1938. Aziz hatırasının yılmaz bekçileri olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84’üncü yılında rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz.

Trabzonspor Kulübü’nün anma mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, anma mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84. yılında saygı ve özlemle anıyoruz…” dedi.

Anadolu Efes Kulübü ise “Bizi aydınlığa kavuşturduğun için minnettarız… Sonsuza kadar…” mesajını paylaştı.

Türkiye Voleybol Federasyonu anma mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 84. yılında minnet ve özlemle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

VakıfBank Spor Kulübü’nün anma mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.