Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ÇHD davasında karar açıklandı: Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’e 12 yıl, Oya Aslan’a 10 yıl 6 ay hapis

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve dernek üyesi 21 avukatın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, avukatlar Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’e 12’şer yıl, Oya Aslan’a 10 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluk hallerinin devamına karar verdi.

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve dernek üyesi 21 avukatın “DHKP/C üyesi ve yöneticisi oldukları” suçlamasıyla yargılandığı dava, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Beş gün süren duruşmanın ardından mahkeme kararını açıkladı.

Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’e 12’şer yıl, Oya Aslan’a 10 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, tutukluk hallerinin devamına hükmetti.

ÇHD’nin sosyal medyadan paylaştığı bilgilere göre; açlık grevinde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkında düşme, Şükriye Erden hakkında “propaganda” suçlamasıyla ceza ve ayrı ayrı hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB), Özgür Yılmaz hakkında “propaganda” suçlamasıyla ceza, Naciye Demir hakkında “propaganda” suçlamasıyla ceza ve ayrı ayrı, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.

Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu ve Sevgi Özer Sönmez hakkında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay, Gülbin Aydın hakkında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ve “propaganda” suçlamasıyla ceza ve HAGB, Güçlü Sevimli hakkında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ceza ve propagandadan ceza, HAGB, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı hakkında ise “örgüt üyeliği” ve “propaganda” suçlamasıyla ceza ve HAGB kararı verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.