Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 12 Dev Adam parkeye çıkıyor: Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın rakibi Belçika

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında bu akşam (11 Kasım) İstanbul’da Belçika’yı konuk ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00’de başlayacak ve NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kupası Elemeleri ikinci tur grup aşaması karşılaşmasında bu akşam (11 Kasım) Belçika ile karşı karşıya gelecek. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 21.00’de başlayacak ve NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

İki takım arasında  bugüne kadar oynanan 24 karşılaşmada, Türkiye’nin Belçika’ya karşı 16-8’lik üstünlüğü bulunuyor. İki takım son olarak EuroBasket 2022’de karşı karşıya gelmiş ve 12 Dev Adam, sahadan 78-63’lük skorla galip ayrılan taraf olmuştu. 

Belçika ile EuroBasket 2022’de oynadığımız karşılaşma:

Grupta iki galibiyet ve dört mağlubiyetle beşinci sırada yer alan 12 Dev Adam’ın Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmek için hata yapma lüksü kalmadı. Grupta ilk üç sırada yer alan takımlar Dünya Kupası’na katılacak. İkinci tur grubunda çıktığı iki maçta Letonya ve Sırbistan’a mağlup olan Ay-Yıldızlılar’ın Dünya Kupası iddiasını sürdürebilmek için kalan dört maçtan en az üçünü kazanması gerekiyor.

12 Dev Adam, Belçika maçının ardından pazartesi günü Sırbistan deplasmanında parkeye çıkacak. Ay-Yıldızlılar bu haftanın ardından bir sonraki milli arada 24 Şubat’ta Letonya’yı konuk edecek ve 27 Şubat’ta da son maçına Belçika deplasmanında çıkacak.

Belçika ve Sırbistan karşılaşmaları için Milli Takımın aday kadrosu:

*Aday kadroya son olarak Göksenin Köksal davet edildi

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.