Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP – İYİ Parti polemiği büyüyor | Buldan’ın Akşener’e yönelik sözlerine yanıt gecikmedi

AKP heyetinin anayasa değişiklik teklifi kapsamında Meclis’te HDP heyetiyle görüşmesinin yankıları devam ediyor. Çarşamba günü partisinin grup toplantısında konuya ilişkin iki tarafı da eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugün cevap vermişti. Buldan’ın sözlerine ise yanıt İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan geldi.

AKP heyetinin Meclis’te HDP heyeti ile görüşmesinin siyasetteki yankıları devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında görüşmeyi “Açılımcılar kumpanyası” diyerek hedef almıştı. İki tarafı da eleştiren Akşener şunları söylemişti:

Sayın Erdoğan için PKK’yla masaya oturmak ile PKK’ya karşı mücadele etmek arasında, ideolojik bir fark yok çünkü onun tek bir ideolojisi var, o da iktidarda kalmak. AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar. Demek ki neymiş? İki taraf için de ilkeler, değerler, hikaye, at pazarlığı şahaneymiş.

“Onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler”

Bugün Ardahan’da esnaf ziyaretlerinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Akşener’in sözlerine cevap verdi. Akşener için “Her gün HDP’ye ve Kürtle’re hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş” diyen Buldan şunları söyledi:

Bir taraf daha var bizden korkan ve aynı zamanda bize saldırıyı hiçbir zaman gündeminden çıkarmayan. Altılı Masa’nın kadın başkanı var. O Altılı Masa içinde bulunan kadın başkan, her gün HDP’ye ve Kürtler’e hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş. Bu Altılı Masa’daki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını açık açık göstermiştir. Kürt anasını görmesin diye gelen ağaları giden paşaları oldu. Bize kumpanya kuruyor diye de iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler, HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak her gün birbiriyle yarışanlar şunu iyi bilsin ki kaybedecekler.”

Buldan’a cevap ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan geldi. Kürşad Zorlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bugün bir siyasi partinin eş genel başkanı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in 9 Kasım 2022 tarihli grup toplantımızdaki konuşmasında dile getirdiği eleştiriler karşısında; bir parti genel başkanına yakışmayacak çirkinlikte, terbiye sınırlarını aşan ve kutuplaştırıcı bir nefret dilini benimseyerek; asılsız suçlamalar ve hakaretlere başvurma yolunu tercih etmiştir.

Partimizin ve Genel Başkanımız’ın söz konusu konuşmasındaki tespit ve uyarıları son derece açık ve nettir. Kürtler bu ülkenin, bu vatanın asli ve şerefli vatandaşlarıdır. Bu çerçevede, her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Ayrıca; yürüttükleri siyasetteki tutarsızlıkları örtmek için yalan ve hamasete başvuranların son dönemde düştükleri zor durumu anlamakla birlikte, her sıkışan parti liderinin partimize ve Genel Başkanımız’a saldırmasını asla kabul etmiyoruz. Siyaset adı altında ilkesiz, seviyesiz yapılan bu gölge oyununu milletimizin takdirine havale ediyoruz.”

Demirtaş’ın iki sene önceki sözleri

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile iki sene önce yaptığı söyleşide, kendisine ilettiği soruları cevaplamıştı. Demirtaş, “Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.