Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan duruşma sonrası ilk açıklama: “Hep birlikte bu hukuksuz uygulamaların olduğu günleri aşacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı dava 14 Aralık 2022’ye ertelendi. Mütalaasını yineleyen savcı, İmamoğlu’na dört yıl bir aya kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. İmamoğlu cuma namazı sonrası davaya ilişkin açıklama yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2019’daki yerel seçimler sırasında “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle” yargılanmasına devam edildi. İmamoğlu’nun katılmadığı duruşma, Anadolu Adalet Sarayı’nda yapıldı.

Savcının esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak hapis cezası ve siyasi yasak talep ettiği duruşma, 14 Aralık’a ertelendi. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Eylül’de yapılan duruşmayı mahkeme, tanık dinlenmesi için bugüne (11 Kasım) ertelemişti.

Dava öncesi İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, basın mensuplarına verdiği demeçte, “Bu dava, 31 Mart’ta kazanılan başarının hazmedilemediğinin bir göstergesi” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise “Bu dava, AKP’nin ‘olmayan hakka çökme’ siyasetinin sonucu” dedi.

Davutoğlu’ndan destek ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulunmak üzere İBB binasına geldi.

Davutoğlu ve İmamoğlu görüşmenin ardından birlikte açıklama yaptı. İmamoğlu, Davutoğlu’nun ziyaretiyle ilgili “16 milyonu ilgilendiren bir günde bizi ziyaret etmesi çok anlamlı” diye konuştu.

Davutoğlu da konuşmasında hukuka vurgu yaptı ve “Hangi görüşte, hangi partide olursa olsun, hepimizin nihai olarak güvenmesi gereken merci hukuktur. Asla hukukun siyasallaştırılmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Cuma namazını Şehzadebaşı Camii’nde kılan İmamoğlu, çıkışta gazetecilere davayla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Bugün yaşananlar toplumun vicdanında yerini bulmuş ve kararı verilmiştir. Bugün, net olarak beraat beklerdim. Hep birlikte bu adaletsiz, hukuksuz uygulamaların olduğu günleri aşacağız” diye konuştu.

İmamoğlu sosyal medyadaki paylaşımında da “Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler” diye yazdı.

Okuyun: İmamoğlu’nun dört yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava bugün görülüyor: Ne olmuştu?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.