Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (11 Kasım 2022): Berk Esen ile İmamoğlu’na dava & Altılı Masa’nın gündemi

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları siyasetbilimci Dr. Berk Esen, Medyascope muhabirleri Doğu Eroğlu ve Ali Deniz Çakır.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurumu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla, dört yıl bir aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılanıyor. Medyascope muhabiri Ali Deniz Çakır, duruşmanın yapıldığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nden davaya ilişkin ayrıntıları aktardı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu, İstanbul Saraçhane’deki İBB binasından ziyarete ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Altılı Masa 14 Kasım Pazartesi günü yeniden bir araya geliyor. Ortak adaylık için konuşulan isimlerden İBB Başkanı İmamoğlu yargılanırken, masanın adayının kim olacağına ilişkin tartışma sürüyor. Siyasetbilimci Dr. Berk Esen, İmamoğlu’na açılan davayı, Altılı Masa’nın ve iktidarın seçime doğru performansını, AKP-HDP görüşmesinin yankılarını ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in görüşmeye tepkisini Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.