Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (12 Kasım 2022): Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu Adana’da | TÜİK’e göre işsizlik yeniden çift haneli

Editör: Gamze Elvan

Prodüksiyon: Özgün Özgül

Reji: Meryem Melek Köse & Can Albayrak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Adana’da. Akşener ve İmamoğlu Adana’da esnafı ziyaret etti, vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu ve Akşener ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın oğlu Mert Karalar ile Betül Özen’in nikah şahitliğini yaptı. Liderleri takip eden Medyascope muhabiri Ali Macit, Haber Hafta Sonu’nda izlenimlerini aktardı.

İki gün önce işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun, “Hanehalkı İşgücü Araştırması” sonuçlarına göre; işsiz sayısı eylül ayında bir önceki aya göre 120 bin kişi artarak 3 milyon 482 bin kişi oldu. Buna göre İşsizlik oranı 0,3 puanlık artışla yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti. Ancak aynı gün sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işsizlik oranının tek haneye düştüğünü söyledi. Haber Hafta Sonu’nun bir diğer konuğu Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, işsizlik rakamlarını ve asgari ücret zammının işsizlik rakamlarına etkisini yorumladı. 

Türkiye genelinde ilk kez uygulanan bir deprem tatbikatı yapıldı. Deprem tatbikatının 18:57’de yapılmasının nedeni ise 12 Kasım 1999 Düzce depremi. 23 yıl önce Düzce’de büyüklüğü 7.2 olan deprem 30 saniye süreyle etkili oldu. Bu depremde 845 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 948 kişi ise yaralandı. Düzce depreminin 23. yılında ülke genelinde “çök-kapan-tutun’” tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, vatandaşlara SMS ve Hayati Uyarı Bildirimi giderken, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmeler de yapıldı. Tatbikat, 81 il ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapıldı. Tam 18:57’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığındaki üst düzey yetkililer, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.