Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş, kalp krizi geçiren babasını görmek için Diyarbakır’a getirildi

Hakkında açılan davalar nedeniyle 4 Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, iki gün önce kalp krizi geçirdi. Medyascope‘un edindiği bilgiye göre Selahattin Demirtaş, kalp krizi geçiren babasını görmek için Diyarbakır’a getirildi. Babasını hastanede gören Demirtaş’ın daha sonra yeniden Edirne’ye götürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır’da yaşayan Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, iki gün önce kalp krizi geçirdi. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Demirtaş’ın dört damarının tıkalı olduğu görüldü. Müdahale edilen ve yoğun bakıma kaldırılan Demirtaş’ın durumu Edirne Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan oğlu Selahattin Demirtaş’a bildirildi. Demirtaş’ın talebi ile avukatları Demirtaş’ın babasını görmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Medyascope muhabirinin edildiği bilgilere göre Adalet Bakanlığı, Demirtaş’a yoğun bakımdaki babasını görmesi için izin verdi. Demirtaş önce yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul’a getirildi. İstanbul’dan Diyarbakır’a sabaha karşı gelen Demirtaş için havalimanında da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sabaha karşı saat 03:00 sıralarında Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirilen Demirtaş, babası Tahir Demirtaş ile bir odada yaklaşık bir saat görüştükten sonra yeniden Edirne’ye götürüldü.

Öte yandan Demirtaş Savunma Grubu, konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Avukatların açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş’ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmışlardır. Sayın Demirtaş’ın annesi Sadiye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevi’nden Diyarbakır’a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi’ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.”

Ziyarete ilişkin HDP de sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.