Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (13 Kasım 2022): İstiklal Caddesi’nde patlama – 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 yaralı

Editör: Buket Topaktaş

Prodüksiyon: Özgün Özgül

Reji: Özge Elvan & Can Albayrak

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada bombalı saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 81 kişinin de yaralandığını söyledi.

Hakkında açılan davalar nedeniyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, kalp krizi  geçiren babasını görmesi için Diyarbakır’a özel jet ile getirildiği belirtildi. Medyascopeun edindiği bilgilere göre Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi, avukatları ve ailesinden bile gizlendi. Hastanede babası ile 45 dakika görüşen Demirtaş aynı jet ile yeniden Edirne’ye götürüldü.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli’de bir miting düzenledi. Babacan, iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunarak “Erdoğan yoksuldan alıp zengine veriyor” dedi. 

Haber Hafta Sonu’nun bugünkü konukları Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ve Medyascope yorumcusu-gazeteci Sedat Bozkurt idi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.