Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’nde patlama | EGM: “Patlamaya ilişkin ‘provokatif paylaşım’ yapan 25 hesap ilgili makamlara bildirildi”

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası “provokatif içerikli” paylaşımlar yapan 25 hesabın tespit edildiğini ve ilgili makamlara bildirildiğini duyurdu.

EGM, bugün (13 Kasım) İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve altı kişini hayatını kaybedip, 81 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin “provokatif içerikli” paylaşımlar yapan 25 hesabın tespit edildiğini ve ilgili makamlara bildirildiğini duyurdu.

EGM’den yapılan açıklama şöyle:

“Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. 

Bu kapsamda 13.11.2022 tarihinde İstanbul/Beyoğlu’nda meydana gelen ‘Patlama’ olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.