Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin siyasetçilerden tepkiler

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Bombalı saldırıda altı kişi hayatını kaybetti ve 81 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından çok sayıda siyasetçi açıklama yaptı.

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde saat 16.20 sıralarında bir patlama meydana geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada bombalı saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 53 kişinin de yaralandığını söyledi. Ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaralı sayısının 81 olduğunu söyledi.

Meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda siyasetçi açıklama yaptı.

Erdoğan patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada “Milletimiz, İstiklal Caddesi’ndeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

İYİ Parti lideri Meral Akşener de patlamaya ilişkin açıklama yaptı:

“İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de paylaştığı açıklamayla patlamayı kınadı. HDP’den yapılan açıklamada “Üzüntümüz ve acımız büyük, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, halkımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi lideri Babacan da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama patlamaya ilişkin şöyle yazdı:

“İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından “Başımız sağ olsun. İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye yazdı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’ndeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olay yerindeki ekiplerin yönlendirmesine katiyen uyunuz ve resmî açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz” dedi.

Daha sonra olay yerinden bir fotoğraf paylaşan İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’ndeki İtfaiye ekiplerimizden bilgi aldım. Emniyet ile koordineli şekilde alanda incelemelerini sürdürüyorlar. Sağlık çalışanlarımızın da yoğun bir çabası söz konusu. Yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medyadan, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama haberlerini endişeyle takip ediyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi kötü bir haber almamayı temenni ediyorum” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.