Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Los Galacticos: Galatasaray, Başakşehir’i 7 bitirdi

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray, deplasmanda Medipol Başakşehir’i sahadan silerek 7-0’lık galibiyet elde etti.

Galatasaray’dan tarihi fark

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray, deplasmanda Başakşehir ile kozlarını paylaştı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan mücadelede Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

Galatasaray, Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın gol perdesini 14. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile açtı. Golün ardından etkili oyununa devam eden sarı-kırmızılılar, 45. dakikada kazandığı penaltı vuruşunda Mauro Icardi ile aradaki farkı ikiye çıkardı. İlk yarının skorunu ise Ndayishimiye’nin kendi kalesine attığı gol belirledi.

Mücadelenin 59. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Kerem Aktürkoğlu, Icardi’nin asistinde fileleri havalandırdı. 65. dakikada ise Dries Mertens, Başakşehir filelerine beşinci golü gönderen isim oldu. 85. dakikada Kerem Aktürkoğlu, attığı golle hat-trick’e imza attı. 88. dakikada ise Abdülkerim Bardakçı, maçın sonucunu belirledi.

Başakşehir’i 7-0 yenen Galatasaray, puanını 27 yaptı ve lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Başakşehir ise 24 puanda kaldı.

Galatasaray’a 7-0 mağlup olan İstanbul Başakşehir, Süper Lig tarihindeki en farklı yenilgisini aldı. 

Bu sezon Süper Lig’de maç başına en fazla toplam (19) ve isabetli şut çeken (7), rakip ceza sahasında topla buluşan (32) ve kalesinde en az gol beklentisi gören (0.8 xGA) takım Galatasaray. 

6 – Okan Buruk, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında çıktığı ilk sekiz deplasman maçında kalesini gole en çok kapatan Türk teknik direktör oldu. 

5 – Bu sezon deplasmanda oynadığı sekiz Süper Lig maçının beşini kazanan Galatasaray (2B 1M), şimdiden 2021/22’nin tamamında ulaştığı sayıyı geride bıraktı (4G 7B 8M). 

Başakşehir’i 7-0 mağlup eden Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinin en farklı Süper Lig galibiyetini aldı.

Galatasaray’ın Okan Buruk paylaşımı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.