Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

19 sene sonra bir ilk: Milli bilardocu Tayfun Taşdemir, dünya şampiyonu!

Milli bilardocu Tayfun Taşdemir, Güney Kore’deki Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda birinci olarak 19 yıl sonra Türkiye’ye altın madalyayı kazandırdı.

Tayfun Taşdemir dünya şampiyonu

Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. Güney Kore’nin Donghae şehrinde düzenlenen şampiyonanın finalinde milli bilardocumuz Tayfun Taşdemir, İspanyol rakibi Ruben Legazpi’yle karşılaştı.

Karşılaşma boyunca Legazpi’yi adeta domine eden Taşdemir, rakibini 50-14 yenerek dünya şampiyonu oldu. Tayfun Taşdemir bu başarısıyla Türkiye’ye 19 yıl sonra bu organizasyondaki ilk altın madalyayı getirdi. Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda son olarak 2003 yılında Semih Saygıner şampiyonluk elde etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.