Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altılı Masa’nın sekizinci toplantısı başladı – Öncelikli gündem terör saldırısı

Altılı Masa’nın sekizinci toplantısı, DEVA Partisi Genel Merkezi’nde başladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, beş genel başkanı kapıda karşıladı. İstanbul İstiklal Caddesi’nde altı kişinin öldüğü terör saldırısı toplantının gündemini de değiştirdi. Altı genel başkanın, terör saldırısı hakkında ayrı bir açıklama yapması bekleniyor.

Altılı Masa’nın ikinci turunun ikinci toplantısı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ev sahipliğinde başladı. Altı genel başkanın “Liderler Buluşması” olarak adlandırdığı toplantı, ilk kez pazar günü dışında bir günde yapılıyor. Ev sahibi Babacan, beş genel başkanı, geçtiğimiz hafta partilerinin genel merkezlerinde ziyaret edip toplantı gündemlerini değerlendirmişti.

Haber: Altılı Masa’ya yedinci mi geliyor? | İdris Şahin: “Masa’nın genişlemesi zor, kararı genel başkanlar verecek”

Altılı Masa’nın 43 gün aranın ardından yapacağı toplantının gündeminde Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ve komisyonların çalışmaları ile geçiş sürecinin yol haritasının olması bekleniyordu. Dün (13 Kasım) İstanbul’da bombalı saldırı yapılması, Masa gündemini de değiştirdi.

Bombalı saldırı masanın gündeminde

Altılı Masa, devam eden komisyon çalışmalarını gündemine alacak. 2 Ekim’de CHP ev sahipliğinde yapılan toplantıda oluşturulan Ortak Çalışma Grubu’nun hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, eğitim, sosyal politikalar, dış politika ve güvenlik, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji politikaları başlıklarında yaptığı çalışmaların masanın gündeminde olması bekleniyordu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Millet İttifakı’nda yer almak ve Altılı Masa’nın “yedincisi” olmak istediğini açıklamıştı. Baş’ı ziyaret eden Akşener ise, Baş’ın görüşlerini Altılı Masa’ya taşıyacağına söz vermişti. Masa’nın genişleme ihtimali tartışma yaratırken İstanbul’daki bombalı saldırı Masa’nın gündemini de etkiledi.

Genel başkanların toplantıdan sonra açıklayacağı sonuç metninde, saldırıyı ve güvenlik politikalarını vurgulamaları bekleniyor.

Haber: Babacan, Altılı Masa toplantısı öncesinde genel başkanları ziyaret ediyor – “Altılı Masa’nın gündemi yoğun, gittikçe de yoğunlaşıyor”

Haber: Babacan’ın Altılı Masa genel başkanlarını ziyaret takvimi belli oldu | Hüseyin Baş’ın Altılı Masa’ya katılma talebi liderlerin gündemlerinden biri

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.