Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilim, Bilgi ve Demokrasi (8): Kılıf nedir, neden uydurulur?

Bilim, Bilgi ve Demokrasi programında Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Ali Alpar, “kılıf” kavramını ele alıyor ve güncel örnekler üzerinden yorumluyor.

Alpar, “kılıf” kavramını şöyle tanımlıyor: “İnsanlar bazen davranışlarını bilerek veya bilmeyerek yanlış veya alakasız bilgilere dayandırırlar. Davranış doğru sorunun o davranışa yol açmaması gereken cevabına veya alakasız bir sorunun cevabına dayanıyorsa, o davranışı yapan kişinin davranışı ile ilişkilendirdiği gerekçelere de kılıf diyoruz.”

Kılıfların güncel örneklerini anlatan Alpar, basın örgütlerinin “sansür yasası” diyerek eleştirdiği, kamuoyunda “dezenformasyon yasası” olarak anılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u yorumluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.