Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde kritik randevu: Türkiye’nin rakibi Sırbistan

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde ikinci tur I grubu dördüncü maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sırbistan deplasmanında parkeye çıkıyor. Saat 22.00’de başlayacak karşılaşma NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 12 Dev Adam, bu akşam saat 22.00’de Sırbistan deplasmanında parkeye çıkıyor. Belgrad’da Aleksandar Nikolic Salonu’nda oynanacak karşılaşma NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Ay-Yıldızlılar ilk tur gruplarında elde ettiği iki galibiyetin yanı sıra, geçen cuma (11 Kasım) günü oynanan karşılaşmada Belçika’yı 86-52’lik skorla mağlup ederek ikinci turdaki ilk galibiyetini almıştı.  

Karşılaşmanın özeti:

İkinci tur I grubunda 3 galibiyetle dördüncü sırada yer alan A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kupası’na katılma umutlarını sürdürebilmek için karşılaşmadan mutlaka galibiyetle ayrılması gerekiyor. Sırbistan ise 4 galibiyetle grupta üçüncü sırada yer alıyor. Grupta ilk 3 sırada yer alan takımların Dünya Kupası vizesi alacağı sistemde, alacağı olası mağlubiyette 12 Dev Adam’ın işi mucizelere kalacak. Karşılaşmadan mağlup ayrılınması durumunda Ay-Yıldızlıların, grupta 6 galibiyeti bulunan Letonya ve beşinci galibiyetine ulaşacak Sırbistan’ı geçme ihtimali kalmayacak. A Milli Takım, kalan iki maçını da kazanarak, Yunanistan’ın kalan tüm  maçlarını kaybetmesini bekleyecek. 

İki takım arasında İstanbul’da oynanan ilk maçta Sırbistan, Türkiye’yi 79-72’lik skorla mağlup etmişti. Sırbistan ile bugüne kadar 18 kez karşı karşıya gelen 12 Dev Adam, bu maçların yalnızca dördünden galip ayrıldı.

Sırbistan ile oynanacak karşılaşmanın kadrosu:

İstanbul’da oynanan ilk karşılaşmayı buradan izleyebilirsiniz:

12 Dev Adam’ın grupta kalan maçları:

24 Şubat 2023 Türkiye – Letonya

27 Şubat 2023 Belçika – Türkiye

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.