Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’nde patlama | Şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul-Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde dün (13 Kasım) meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırının düzenlendiği noktada konuşan Soylu, bombayı bırakan kişinin yakalandığını açıkladı.

Soylu, “İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylem talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:

“Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü.”

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

Süleyman Soylu, patlamada 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Süleyman Soylu, 81 yaralının olduğunu ve 50 kişinin taburcu edildiğini de aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.