Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (14 Kasım 2022): İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı | Ekonomide son gelişmeler

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu ve Dr. Ümit Kumcuoğlu.

İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde dün (13 Kasım) saat 16:20 sularında bombalı saldırı düzenlendi. Patlama nedeniyle ikisi çocuk altı kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi. Soylu, “Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama ‘Onu öldür’ talimatı verdiği kişiyi de yakaladık” dedi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında şöyle denildi: “Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

Saldırının ardından girişlerin kapatıldığı İstiklal Caddesi, sabah saatlerinde yaya trafiğine açıldı. Patlamanın yaşandığı noktaya karanfiller bırakılıyor. Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu, İstiklal Caddesi’nde son durumu Gündem’de aktardı.

Bakan Soylu, patlamada 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu, Türkiye’de ve dünyada ekonomide son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.