MetroPOLL araştırdı: HDP seçmeni üzerinde Demirtaş mı daha etkili Öcalan mı?

MetroPOLL Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı Ekim Ayı Araştırması” sonuçlarına göre her siyasi parti seçmeninin yüzde 50’den fazlası, Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, HDP seçmeni üzerinde PKK lideri Abdullah Öcalan’dan daha etkili olduğunu düşünüyor.

Toplam 2 bin 145 kişi ile 15-18 Ekim tarihleri arasında yapılan ankete göre HDP seçmeninin yüzde 75’i, Demirtaş’ın seçmen üzerinde Öcalan’dan daha büyük etkiye sahip olduğu görüşünde. AKP seçmeninin yüzde 41’i, CHP seçmeninin yüzde 58’i, İYİ Parti seçmeninin yüzde 58,5’i ve MHP seçmeninin yüzde 52’si de aynı görüşte.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.