Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İstiklal Caddesi saldırısı – Hangi senaryo yine devrede?

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport‘taki yazısında altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi saldırısını değerlendirdi.

“Fail konusu dışında çoğunluğun ilk aklına gelen yaklaşan 2023 seçimleri öncesi terör saldırılarının yine tırmandırılacağı endişesi olduÇünkü 2015 seçimlerinin, özellikle 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi yaşananlar hâlâ hafızalarda taze” diyen Yetkin, şu değerlendirmede bulundu:

“İçişleri Bakanı yurt içinde şu kadar terörist kaldı söyleminden sonra -neredeyse gerilla kıyafeti içinde bir kadının yüzlerce polisin aynı anda görev yaptığı İstiklal Caddesinde kanlı bir bombalama eylemi yapabildiğini söylemiştir. Hükümete düşen, vatandaşların yüreğine yeni terör eylemleri korkusu salıp kendilerine mecbur kalacaklarını ummak değil, ülkenin ve vatandaşların seçime güvenlik kaygılarından uzak, oylarını serbestçe ve rahatça kullanabilecekleri ortamı sağlamaktır. Artık buna seçim öncesi ve seçim süresinde haberleşme özgürlüğüne hükümetin sınırlama getirebileceği endişesini de katmamız gerekiyor ne yazık ki.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.