Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da: “Hiçbir engel inandığımız yoldan bizi döndüremez”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13 Kasım Pazar günü Sarıyer Belediyesi’nin projelerinin tanıtıldığı törende buluştu. Kılıçdaroğlu, törende “Hiçbir engel inandığımız yoldan bizi döndüremez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Sarıyer Belediyesi’nin yeni projelerini tanıttığı temel atma töreninde 13 Kasım’da bir araya geldi. Törende, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hazır bulundu.

İmamoğlu: “Engellere rağmen güzel işler başardık”

Törende konuşan İmamoğlu, “Bizler, yerel yöneticiler olarak bu yolculuğun ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. İnsanları mutlu ettiğimiz ölçüde, 2023 sürecinde, genel yönetime tabi olduğumuz bu dönemde ne kadar önemli olduğunu, hata yapmadan doğruları üst üste koyarak alnımız ak, başımız dik bir biçimde vatandaşımızın önüne çıkabilmeyi başarmamızın şart olduğunu biliyoruz” dedi. İmamoğlu, İstanbul’un 39 ilçesine de eşit hizmet konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirtirken çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını, buna rağmen çok sayıda uygulamayı devreye soktuklarını söyledi.

İmamoğlu, “Hükümetin bir kısım bölümlerinin baskısı, engellemesi üzerinden ‘Süreçler ne yazık ki yönetilemedi’ diye düşündükleri yerde biz ele ele vererek güzel işler başardık” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: “Herkesi kucaklayacağız”

Törende söz alan Kılıçdaroğlu da ayrımcılık yapmayacaklarının ve herkesi kucaklayacaklarının altını çizdi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Hepinize şükran borçluyum, başta Sarıyer Belediye Başkanımız, güzel hizmetler sundu. Ekrem Başkanımız, bütün engelleri nasıl aştığını ve kısa süre içinde ne kadar büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Hepinizin huzurunda ona da yürekten teşekkür ederim. Hiçbir engel inandığımız yoldan bizi döndüremez. Biz, Türkiye’nin en güçlü ailesiyiz, en saygın ailesiyiz. Çünkü biz, Cumhuriyet Halk Partisi’yiz, halkın partisiyiz. Ayrımcılık yapmayacağız ve herkesi kucaklayacağız. Yaşasın CHP, yaşasın CHP’li belediye başkanları.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında ayağa kalkan bir vatandaş kendisinin Şişli Belediyesi tarafından işten çıkartıldığını ve uzun bir süredir işsiz olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu ise “İşten çıkartılmanın illa bir sebebi vardır. Bizim belediye başkanlarımız kimseyi durduk yere işten çıkartmazlar” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu’nun bu cevabı üzerine törendeki vatandaşlar “Halkın gururu Kılıçdaroğlu” sloganları attı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.