Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finans Merkezi inşaatında yangın: Bir işçi hayatını kaybetti, üç işçi dumandan zehirlendi

İstanbul-Ümraniye’de yapımı süren “Finans Merkezi” şantiyesindeki Gür Yapı ve Yapı & Yapı ve RK Mühendislik taşeron firmalarına ait işçi koğuşlarında çıkan yangın sonucu inşaat işçisi Umut Oydaş hayatını kaybetti, üç işçi ise dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın yandaki konteynere de sıçradı. Yangının haber verilmesi üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri şantiyeye geldi. Konteynerlerde kalan işçiler kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü. Dumandan etkilenen üç işçi hastaneye kaldırıldı.

İtfaiyenin söndürme çalışmalarının ardından yangında içeride kalan işçi Umut Oydaş’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Umut Oydaş

DİSK/Dev Yapı-İş Sendikası yetkilileri, yangının sebebinin henüz tespit edilemediğini, konuyla ilgili sendika yetkililerinin yangın çıkan yere gittiğini söyledi. Dev Yapı-İş, konunun takipçisi olacaklarını ve bu yangının “kaza değil iş cinayeti” olduğunu dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.