Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı | Erdoğan: “IŞİD’le mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali adasında basın toplantısı düzenledi. Altı kişinin hayatını kaybettiği İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya dair konuşan Erdoğan, “Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Terörle mücadele konusunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, “Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, kimin arkasına saklanırsa saklansınlar teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaktır” diye konuştu. Türkiye’de terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını çizen Erdoğan, “Tüm dost ve müttefiklerimizin Türkiye’nin terörle mücadelesine samimi desteğini bekliyoruz” dedi.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya dair sorgulamaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, 81 yaralıdan 56’sının taburcu edildiğini ve yaralı sayısının 25’e düştüğünü açıkladı. Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirten Erdoğan, “Kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi gerek. IŞİD ile mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır” mesajını verdi.

G20’de neler konuşuldu?

G20 Liderler Zirvesi’nde küresel, siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdiklerini, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle yükselen enerji ve hammadde fiyatlarını konuştuklarını söyleyen Erdoğan, ekonomik krizin Batı ülkelerinde Müslümanlar’ın yanı sıra Afrika ve Asya uyruklu göçmenlere karşı nefret söylemlerini de artırdığının altını çizdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta Türkiye’nin barışın, refahın ve adaletin tahsisi için çaba gösterdiğini ve tahıl krizinde oynadığı role de atıfta bulunan Erdoğan, şimdiye kadar 11 milyon ton tahılın dünya pazarlarına girmesi için çaba harcandığını ve çabaların da devam ettiğini söyledi. Tahıl koridorunun şu an itibarıyla devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Erdoğan, kendisine yöneltilen “Putin ile tahıl anlaşmasının devamı için bir temasınız oldu mu?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Anlaşmanın süreceğini düşünüyorum. Türkiye’ye döner dönmez Putin ile konuşacağım. Tahıl koridorunun devam etmesi tüm dünya için önemli.”

F-16’lar konusunda bir gelişme var mı?

ABD Başkanı Joe Biden ile dün bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve bu görüşmede “olumlu gelişmelerin” olduğunu kaydeden Erdoğan, “Biden, Cumhuriyetçiler’in bu konuya özellikle olumlu yaklaştığını söyledi” diye konuştu.

“Rusya’nın açıklamalarına saygı duymak durumundayım”

Dün akşam saatlerinde Polonya’nın Ukrayna sınırındaki bir köye kaynağı belirsiz bir füzenin düşmesi ve iki kişinin de hayatını kaybetmesine dair konuşan Erdoğan, “Rusya’nın bizim bu işle bir alakamız yok demesi bizim için önemli. Rusya’nın açıklamasına saygı duymak durumundayım” dedi.

Bu sabah saatlerinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir görüşme yaptıklarını ve görüşmenin ana gündem maddesinin Polonya’daki saldırı olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu sabah Scholz ile de yaptığım görüşmede altı NATO ülkesi olarak birbirleriyle irtibat kurduklarını söyledi. Bu füzenin Rus yapımı olmadığını söylemesi bir yol açıyor, burada ısrarla Rus yapımıdır diye üzerine gitmek bu işi tahrik etmektir. Burada tahrik metodunu kullanmak doğru olmasa gerek. Barışın yolu diyalogdan geçer. Döner dönmez Sayın Putin ile telefon diplomasisini sürdüreceğim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.