Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı | Şüphelinin elindeki güllerin sırrı çözüldü

İstanbul-Beyoğlu’nda 13 Kasım’da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashıir’in, olaydan sonra yakalandığı evin, kaçmasına yardım edecek Ahmet Jarkas’ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Albashır’ın kaçarken elinde bulunan güllerin sırrı da çözüldü.

Jarkas’ın annesinin evinde yakalandı

DHA’nın haberine göre; İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından Ahlam Albashir, dört ay önce Türkiye’ye birlikte girdiği ve karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ı aradı. Ancak Bilal Hassan, Albashir’e kendisiyle ilgilenemeyeceğini, başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Albashir, taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti.

Buradaki eşyalarını alan Albashir, daha sonra saldırıdan sonra kendisini il dışına kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkas’la birlikte Küçükçekmece-Kanarya Mahallesi’ne gitti. Jarkas, Albashir’i burada annesinin kaldığı eve götürdü. Albashir, polisin yaptığı operasyonla Küçükçekmece’de Ahmet Jarkas’ın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashir’le birlikte Jarkas’ın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Güllerin sırrı çözüldü

Şüpheli Ahlam Albashir’in olaydan sonra kaçarken elinde bulunan güllerin de sırrı çözüldü. Albashir’in patlamanın yaşandığı bankta oturduğu sırada gül satan bir kadının yanına yaklaşarak gülleri uzattığı, Albashir’in gülleri almak istemeyince satıcının ısrar ettiği, Albashir’in de dikkat çekmemek ve tartışmamak için gülleri satın aldığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.