Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (16 Kasım 2022): Erdoğan’dan F-16 ve Polonya açıklaması & İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda son gelişmeler

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Alman Marshall Fonu Ankara Ofisi Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali adasında basın toplantısı düzenledi. Dün (15 Kasım) ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen Erdoğan, basın toplantısında Türkiye’nin ABD’den F-16 uçağı talebine ilişkin “Sayın Biden olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi” dedi. Dün akşam saatlerinde Polonya’nın Ukrayna sınırındaki bir köyüne füze düşmesi ve iki kişinin de hayatını kaybetmesine dair konuşan Erdoğan, “Rusya’nın bizim bu işle bir alakamız yok demesi bizim için önemli. Rusya’nın açıklamasına saygı duymak durumundayım” dedi. Rusya, düşen füzelere ilişkin “Polonya-Ukrayna sınırı yakınlarında hiçbir bölgenin hedef alınmadığını” açıklamıştı.

Marshall Fonu Ankara Ofisi Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını, Erdoğan-Biden görüşmesini, Rusya-Ukrayna savaşındaki gidişatı ve Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğini Gündem’de değerlendirdi.

Türkiye, pazar günü (13 Kasım) İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırıyı konuşmaya devam ediyor. Saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 50’ye çıktı. Gelişmeyi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu. Saldırıya ilişkin dün (15 Kasım) yakalanan Ahmad Jarkas’ın, olayın ardından evine götürdüğü Ahlam Albashir’i buradan Yunanistan’a kaçırmayı planladığı belirlendi. Gözaltına alınan ikinci şüpheli Ammar Jarkas’ın ise Albashir ile aynı evde kalan firari şüpheli B.’yi Bulgaristan’a kaçırmak üzere Edirne’ye götürdüğü tespit edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada yaralanan 81 kişiden 61’inin hastaneden taburcu olduğunu açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.