Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Altı lider “Aday kim?” sorusuna kızıyor ama vakit daralıyor

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport‘ta yayımlanan yazısında Altılı Masa’nın 14 Kasım’da yaptığı sekizinci toplantıyı ele aldı ve hâlâ ortak adayını açıklamayan muhalefeti eleştirdi.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Altılı Masa’nın aday ismi açıklamaması muhalefetin profilini düşürüyor ama iktidarın işini de kolaylaştırmıyor. Erdoğan’ın büyük projeler açıklanacağı söylemiyle düzenlediği ‘Türkiye Yüzyılı’ toplantısından çıka çıka 11 yıldır vaat edilen Kanal İstanbul çıktı.
AK Parti, Erdoğan’ın rakibi belli olmadıkça adaya göre taktik belirleyemiyor; her bir aday adayına göre izlenecek taktik ayrı
çünkü. Altılı Masa’nın aday ölçütlerinde ilk sıraları seçimi kazanabilecek, güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefine sadık, Masa tarafından belirlenecek sınırlar içinde hareket etmeyi kabul edip ‘İkinci Erdoğan’ olmaya kalkmaması yer alıyor. Kazanabilecek kriterlerinde toplumun laik cumhuriyetçilerden Sünni dindarlara, Alevilerden Kürtlere toplumun her kesiminden oy alabilmesi gibi alt başlıklar var. Belki de iktidarı alırlarsa geçiş döneminin sınır ve ilkelerini belirleme çalışmasındaki gecikmenin bir nedeni de budur. Ama seçim tarihi belli, muhtemelen mayısa çekilip bir ay öne de alınacak ve vakit daralıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.